Ezért használj kék alapozót!

2021. december 14.
Mutatjuk, miért és mikor tesznek jót a sminknek a kék pigmentek.

A színjavító sminkek, ahogy a nevük is elárulja, segítenek tökéletesíteni a sminkeket. Például a barackszínű korrektor elfedi a sötét karikákat, a zöld korrektor vagy alapozó rosaceás vagy pattanásos bőrre tökéletes – de a palettán ott van még a sárga, az arany, a rózsaszín és a kék is. Utóbbi a TikToknak köszönhetően épp virágkorát éli, a beautyinfluencerek ugyanis egymás után mutatják be, miért érdemes esélyt adni a kék pigmenteknek.

Rose Siard beautyinfluencer szerint a kék alapozó segít semlegesíteni a túl meleg alapozók árnyalatát, amire sok esetben azért van szükség, mert a – pláne online – megvásárolt alapozó nem mindig illeszkedik tökéletesen, ráadásul a bőr tónusa évszakról évszakra folyamatosan változik. Télen sápadtabbak, nyáron barnábbak vagyunk, ezt pedig nem mindig egyszerű lekövetni az alapozóval.

„A kék közvetlenül a narancssárgával szemben helyezkedik el a színkörön, ami azt jelenti, hogy semlegesíti – mondja Katrina Klein Los Angeles-i sminkes. – Ha tehát az alapozó túl meleg vagy narancssárga, kék pigmenteket adhatunk hozzá, hogy semlegesebb vagy hidegebb tónust kapjunk.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rose Siard (@roseandben) által megosztott bejegyzés

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!