Ha ezt tapasztalod, azonnal dobd ki a szempillaspirálod!

2021. december 20.
Ahogy minden sminkterméknek, úgy a szempillaspirálnak is megvan a maga szavatossági ideje, amit nem szabad félvállról venni.

„A legtöbb szépségápolási termék úgy készül, hogy az csak korlátozott ideig maradjon friss és tartós” – magyarázza dr Jessica Wu, a Dél-Kaliforniai Egyetem bőrgyógyász adjunktusa, és hangsúlyozza, nem érdemes kockáztatni, pláne ha szemkörnyékápoló termékekről van szó. Hamar gyulladás és fertőzés lehet a vége, a szempillaspirál ugyanis ideális környezetet biztosít a baktériumok számára.

szempillaspirál

Az összes szépségápolási termék közül általában a szempillaspirál rendelkezik a legrövidebb eltarthatósági idővel, felbontás után két-három hónappal már ki kell dobni. Akkor is érdemes megválni a sminkterméktől, ha szaga furcsa, állaga pedig csomós lesz. A szakember arra is felhívja a figyelmet, hogy a szempillaspirált se adjuk kölcsön másnak, betegen ne használjuk azt, vásároljunk eldobható spirálkefés változatot, és ügyeljünk rá, hogy a terméket mindig tiszta szempillákra hordjuk fel. Aki szeretne biztosra menni, tisztítsa rendszeresen alkohollal a kefét.

Forrás: The List Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!