Ha ezt tapasztalod, azonnal dobd ki a szempillaspirálod!

2021. december 20. |

Ahogy minden sminkterméknek, úgy a szempillaspirálnak is megvan a maga szavatossági ideje, amit nem szabad félvállról venni.

„A legtöbb szépségápolási termék úgy készül, hogy az csak korlátozott ideig maradjon friss és tartós” – magyarázza dr Jessica Wu, a Dél-Kaliforniai Egyetem bőrgyógyász adjunktusa, és hangsúlyozza, nem érdemes kockáztatni, pláne ha szemkörnyékápoló termékekről van szó. Hamar gyulladás és fertőzés lehet a vége, a szempillaspirál ugyanis ideális környezetet biztosít a baktériumok számára.

szempillaspirál

Az összes szépségápolási termék közül általában a szempillaspirál rendelkezik a legrövidebb eltarthatósági idővel, felbontás után két-három hónappal már ki kell dobni. Akkor is érdemes megválni a sminkterméktől, ha szaga furcsa, állaga pedig csomós lesz. A szakember arra is felhívja a figyelmet, hogy a szempillaspirált se adjuk kölcsön másnak, betegen ne használjuk azt, vásároljunk eldobható spirálkefés változatot, és ügyeljünk rá, hogy a terméket mindig tiszta szempillákra hordjuk fel. Aki szeretne biztosra menni, tisztítsa rendszeresen alkohollal a kefét.

Forrás: The List Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban! 60 felett

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban!

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel antigyökök

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel