A szempilla-göndörítés trükkjei

2020. március 11.
Rég elmúltak már azok az idők, amikor egy szempilla-göndörítő riasztó medvecsapdaként nézett vissza ránk. Zoë Taylor, a Chanel sminkmestere a brit Marie Claire-nek árulta el a szempilla-göndörítés szabályait, ebből következik most egy kis ízelítő.

Megmutatjuk, hogyan használd a szempilla-göndörítőt biztonságosan.
A legújabb szempilla-göndörítőket szerencsére ma már egyszerű használni, ráadásul nem görbítik el vagy törik meg a szempillákat. Használhatod, ha a természetes pilláid szögegyenesek, vagy akkor is, ha kipihentnek szeretnél tűnni. A mai modern szempilla-göndörítők valóra válthatják a tökéletesen ívelt szempilláról dédelgetett álmainkat, derül ki a brit Marie Claire egyik cikkéből, amelyben Zoë Taylor, a Chanel sminkmestere világított rá az aktuális kínálat előnyeire és erejére. Ráadásul nemrégiben még a Chanel is piacra dobta saját sikkes verzióját – ha létezett valaha égi jele annak, hogy szempilla-göndörítőt kell használnunk, akkor ez biztosan az.

Fotó: Getty Images

Azonban a bennünk felmerülő kétségek miatt mégis sokszor habozva nyúlunk az eszköz után, olyan kételyekkel kísérve, mint: „Mihez is kezdjek egy szempilla-göndörítővel?” „Hogyan használjam, hogy még véletlenül se sértsem meg a szememet vele?” De lássuk Zoë Taylor tippjeit, hogyan érdemes szempilla-göndörítőt bevetni.

1. Mindig szempillaspirál, műszempilla vagy egyéb sminktermékek alkalmazása előtt használd a szempilla-göndörítőt

„Mindig akkor göndörítem a szempilláimat, amikor előkészítem az arcbőrömet a sminkeléshez, és még egyszer, mielőtt felkenném a szempillaspirált. Az eszközt a szempilláimra, nagyjából a tövektől ¼-ed távolságra teszem, összenyomom a göndörítőt, majd kicsit közelebb viszem a tőhöz. Ezt addig folytatom, amíg teljesen a szempillatőhöz nem érek. Ezzel a módszerrel egy szimpla görbület helyett mély és hosszan tartó ívet kapunk. Érdemes észben tartani, hogy a nedves pillákat mindig nehezebb megfelelően göndöríteni. Ha a spirál felkenése után göndörítünk, a pillák összeragadhatnak és összegabalyodhatnak.”

2. A lényeg a biztos tartásban rejlik

„Nincs helyes vagy helytelen módja annak, hogyan tartod a szempilla-göndörítőt. Csak bizonyosodj meg arról, hogy határozottan fogod az eszközt, hiszen göndörítés közben erősen kell lenyomnod. Továbbá nyisd szét eléggé ahhoz, hogy a felső pilláid illeszkedni tudjanak a gumis rész és a fémtető közé.”

3. A szempilla-göndörítőt a szempilla tövénél nyomd össze

„Minden a technikán múlik. Pillája válogatja, mennyi idő kell ahhoz, hogy a szempilla ívelt legyen, és hogy ez az ív tartós maradjon. Egyes szempillák akár 25 másodpercet is igényelnek egy göndörítés alkalmával. Ha gyengéden összenyomod a göndörítőt a pillák tövénél, azzal elkerülheted a markáns görbületeket. Próbálj göndörítéskor nem egy területre összpontosítani, így a rettegett L alak helyett tökéletes és finom ívet kapsz.”

Olvass tovább!


Szöveg: Berberovics Beáta, a Central Médiakadémia hallgatója

Forrás: marieclaire.co.uk