Jello skin, a pumpált és feszes bőr titka

2022. február 18.
Nemsokára itt az esküvőd, és addigra szeretnél tiszta, üde, rugalmas és egészségtől ragyogó arcbőrt? Szépségbloggerünk, Peonilla beavat a #jelloskin tippekbe, amikkel néhány hét alatt garantáltan a valaha volt legjobb formájába kerül majd a bőröd.

A Jello skin annyit tesz magyarul, mint „zselatin bőr”, ami arra utal, hogy olyan ruganyos, mint a frissen készült zselatin a torta tetején. Ezt a kifejezést Dél-Korában sokat használják, többek között a szépségterapeuták is az olyan népszerű helyeken, mint például az AHC luxus SPA Szöulban, ahol egyébként rengeteg híresség is megfordult már Kim Kardashiannal az élen.

Mégis, maga a kifejezés leginkább Ava Lee koreai szépségblogger (@glowwithava) nevéhez köthető, akit több mint 190 ezren követnek Instagramon és 1,3 millióan TikTok-on. Ő az ugyanis, aki a koreai nők kortalan bőrének titkait és a #jelloskin eléréséhez szükséges leghatékonyabb trükköket is folyamatosan megosztja a közönségével. Mint mondja, a Jello skin nem csak a bőrápoláson múlik, hanem az életmódon is. Álljanak most itt a leghasznosabb tippek, amiket alkalmazva néhány héten belül biztosan látni fogod a változást a bőröd minőségében.


J E L L O

A Jello skin betűszó is, vagyis a kezdőbetűinek is van jelentése, amelyek mind-mind szükségesek a gyönyörű, pumpált, puha bőr eléréséhez.

J = Journey, azaz ez egy utazás, nem egyik napról a másikra valósítható meg. Nagyon fontos az eltökéltség és a kitartás minden téren: a bőrápolásban ugyanúgy, mint a rendszeres mozgásban, elegendő alvásban, egészséges táplálkozásban.

E = Eat balanced meals, vagyis egyél kiegyensúlyozottan. A bőr egészségét és kinézetét elképesztő mértékben befolyásolja az, hogy milyen ételeket veszel magadhoz. A feldolgozott, előrecsomagolt, valamint gyorsételek mindenképpen kerülendők, helyettük a friss, teljes értékű hozzávalókból álló fogásokat célszerű előnyben részesíteni. A koreai nők nagyon figyelnek a heti szintű halfogyasztásra az omega-3 és A-vitamin bőrre gyakorolt szuper hatása miatt. A belek egészsége szempontjából lényeges probiotikus hatású fermentált ételeket, mint a kimchi, napi szinten fogyasztják. Emellett sok zöldséget, gyümölcsöt, csontlevest és minimális cukrot visznek be a szervezetükbe, hiszen tudják, hogy a cukor rombolja a bőr feszességéért felelős kollagént. Minden étkezéshez zöld teát isznak, ami szintén nemcsak ásványi anyagokkal van tele, de a bőr fiatalos kinézetéhez is hozzájárul. A zabkásájukra kendermagot szórnak, a főételeikre fekete szezámmagot, a matcha lattéjukba pedig kollagénport kevernek. Ezek apróságoknak tűnnek, de sokat számítanak. Mivel a lényeg a fenntarthatóság, ezért a 20-80%-os elvben hisznek. Ez azt jelenti, hogy 80%-ban igyekeznek szuperegészségesen étkezni, a maradék 20%-ban azonban időnként elengedik magukat, és ha kedvük támad, akkor boldogan megeszik a pizzát vagy a hamburgert is.

L = Lifestyle, azaz életmód. Nincs egy, mindenki számára tökéletes életmód, ezért a legfontosabb, hogy kitapasztald, hogy neked mi működik. Melyik edzésforma az, ami mellett ki tudsz tartani, amit élvezel. A lényeg, hogy mozogj, hiszen a bőr ragyogásához ez is szükséges. Melyek azok az egészséges receptek, amiket egyszerűen el tudsz készíteni. A bőrápolásban pedig szintén ne a trendek követése legyen a cél, hanem, hogy mi az, ami a te bőrödet „boldoggá teszi”.

L = Laugh, vagyis nevetés. Az arcizmoknak folyamatosan mozgásban kell lenniük ahhoz, hogy megőrizzék a rugalmasságukat. A nevetés nemcsak az izmokat tornáztatja meg, de a boldogsághormonok termelődése által a szépségünkre, a pozitív kisugárzásunkra is hatással van. Ide tartozik a vér- és nyirokkeringés serkentése rendszeres arcmasszázzsal, a gua sha masszírozó kő használatával is.

O = Old is not bad, azaz az öregedés nem rossz dolog. Korral sokkal magabiztosabbak, tapasztaltabbak leszünk, jobban ismerjük, szeretjük magunkat úgy, ahogy vagyunk. Idősebb korban a testünket, a bőrünket is sokkal jobban értjük, pontosan tudjuk, hogy mire van szüksége. Nem félni kell tehát az öregedéstől, hanem hálásnak lenni, hasonlítgatás helyett önmagunkra irányítani a figyelmünket és megérteni, hogy csak rajtunk múlik, hogy hogyan éljük az életünket.

Jello skin elixir

A bőr rugalmasságának fokozására egy ún. Jello skin elixirt is isznak a koreai nők, ami nagyon egyszerűen elkészíthető és bizonyos mértékben személyre is szabható, hiszen nem minden hozzávaló elérhető nálunk.

Hozzávalók:

– 3 darab datolya
– 7-8 szem goji bogyó
– fél alma felszeletelve
– fél narancs gerezdekre vágva
– egy citromkarika
– kis darabka gyömbér
– forró víz

Elkészítés:
Tegyél fel 4 deci vizet forrni egy lábasban. Először dobáld bele a goji bogyót, a gyömbért és a datolyát, majd mikor forrni kezd, hozzáöntheted a többi hozzávalót is. Egy kicsit melegítsd még, majd kapcsold le a gázt, és hagyd egy kicsit hűlni, összeérni a ragyogásfokozó „teádat”. Nagyobb mennyiségben is elkészítheted, így folyamatosan kortyolgathatod a nap folyamán. Egészségedre!

Olvass tovább!