Claudia Schiffer szőkéje lesz a nyár trendszíne

2022. február 19.
A szőke megannyi árnyalata között laikusként eligazodni nem a legegyszerűbb feladat, de annyit elárulhatunk, hogy idén nyáron a nektárszőke lesz a menő.

Míg a tél a barna tónusokról szólt, a tavasz egyre világosabb árnyalatokat hoz, nyár elejére pedig visszatér a szőke egy izgalmas árnyalata, a nektárszőke, ami a ’90-es évek szupermodelljeinek – például a még mindig meseszép Claudia Schiffernek – szőkeségét hozza vissza.

Claudia Schiffer

Jessica Alba úgynevezett expensive brunette hajszínéhez képest a nektárszőke egy álmodozó, krémes árnyalat, amely tökéletes egyensúlyt teremt a fényesség és a természetesség között. Megvan benne a platina merészsége, de lágyabb, melegebb tónusokkal frissítették, így könnyebben lehet variálni és karbantartani.

„A nektárszőke fényűző, arany és meleg – mondja Tom Smith mesterfodrász. – A kulcs, hogy a haj alapszíne sötét aranyszőke, amihez aztán az arc keretezéseképp meleg, vaníliakrém tónusokat adunk.”

Az árnyalat belövéséhez Smith bézs vagy aranyszőke alapot és kézzel festett kiemeléseket javasol, amelyek így egy kicsit vastagabbak lesznek. A sztárfodrász hozzáteszi, ez a szín a közepestől a világosszőkéig, illetve a természetes hajszínűeknél működik. Nagyon sötét alapok mellett elővarázsolni nem egyszerű. Lila sampont ennél a tónusnál nem szabad használni, de volumennövelőket annál inkább.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Smith (@tomsmithhd) által megosztott bejegyzés

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MATT REZ (@colorbymattrez) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jenna Perry (@jennaperryhair) által megosztott bejegyzés

 

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!