A szerkesztőség szépségkedvencei: Bobák Szilvia

2022. február 22.
Minisorozatunkban a szerkesztőségünk tagjai rántják le a leplet arról, mivel is tartják magukat top formában a home office alatt. Ezen a héten Bobák Szilvia kolléganőnktől következik 3 téli szépségkedvenc.

1. Geek & Gorgeous A-Game5 0.05% Retinal szérum

Nem elírás, a retinol testvérénél már csak egy jobb dolog van, a retinal. Nem régóta vagyok ismerős a retinalozás világában, de úgy tűnik, már elsőre sikerült egy szuper – és ráadásul magyar – terméket találnom magamnak. A 0.05% retinal szuperkevésnek tűnik, de a retinalok esetén más százalékokkal számolnak, mint a retinolnál, ez az érték közepes erősségű, 0,5%-os retinolnak felel meg. A retinoltól mindig féltem egy kicsit, de a retinal kevésbé okoz irritációt, ezért esett erre a választásom. Illetve kecsegtető volt az is, hogy kifejezettem pattanásra hajlamos, kombinált bőrre is ajánlják ezt az élénksárga színű terméket. Egyelőre még csak kétnaponta használom, szigorúan lefekvés előtt kenem fel, és reggel az első dolgom lemosni, majd hidratálni, fényvédőzni, de már most sokkal egészségesebb fényű, élettel telibb az arcbőröm.

szepsegkedvenc-bobak-szilvia

2. Skinceuticals Mineral Radiance UV Defense Sunscreen SPF 50

Ezt a terméket egy arckezelés után, egy szalonban kenték fel először az arcomra (Magyarországon egyébként csakis együttműködő orvosoknál és esztétikai klinikákon lehet beszerezni a márka termékeit), és rögtön szerelembe estem. Soha életemben nem volt még rajtam ennyire könnyű SPF 50 fényvédő, ami ráadásul még színezett is. Sőt, nemcsak színezett, de a Skinceuticals nagyágyúja tökéletesen átveszi a bőr alapszínét, így kvázi egy nagyon finom, láthatatlan, bőrtökéletesítő réteget képez a bőrön, egyáltalán nem hasonlítható semmilyen más alapozóhoz. Nagyon érzékeny bőrön is használható, egyfajta selyemszerű finisht ad, ami egész nap kitart. Ezután a termék után minden más alapozó vagy fényvédő B-kategóriásnak tűnik.

szepsegkedvenc-bobak-szilvia

3. INGLOT Freedom System paletta

Mostanában próbálom radikálisan lecsökkenteni a szépségtermékeim számát, és csak azt megtartani, amire ténylegesen szükségem van. Egy biztos, bármennyire szűkítem a kört, az INGLOT Freedom System palettája tuti, hogy marad. Az INGLOT minőségi anyagokból, mágneses technikával kifejlesztett egy palettaalapot, amit a színtónusunk és preferenciáink szerint megtölthetünk különböző termékekkel. Már többször újravásároltam a kedvenc bele illő paneleimet, így egy palettával kipipálhatom a pirosító, csontosító, bronzosító, highlighter és szemhéjpúder kategóriákat is. Mennyivel fenntarthatóbb, mint 4-5 különböző palettából szemezgetni, és csak 1-2, tényleg tökéletes árnyalatot elhasználni.

szepsegkedvenc-bobak-szilvia

Olvass tovább!