Bella Hadid nyíltan vallott mentális problémáiról

2022. január 19.
Annak is a mentális egészségért folytatott küzdelem az oka, hogy hosszú ideje nincs személyi stylistja Bella Hadidnak.

A 25 éves modell felfedte, milyen komoly nehézségei vannak a mentális egészségével kapcsolatban. Bella Hadidnak néha még az is nehéz, hogy kilépjen otthonából, felöltözzön, különösen, ha tudja, hogy odakint fotósok várakoznak. Emiatt gyakran szorong. „A múlt évben tanultam meg azt a fontos leckét, hogy hiába beszélnek az emberek a stílusomról, szeretik vagy sem, ez egyáltalán nem számít, mivel ez csak az én stílusom – mondta Bella Hadid. – Amikor reggel elmegyek otthonról, arra gondolok: boldoggá tesz ez engem? Jól érzem magam így, kényelmes ez nekem?”

bella-hadid-mentalis-nehezsegek

A Victoria’s Secret modellje korábban a közösségi oldalán is nyíltan megmutatta, milyen komoly küzdelmet vív azért, hogy megtalálja és megőrizze lelki egészségét. Instagramon posztolt videója és képei mellett elmondta, hogy súlyos depressziótól és szorongástól szenved tinédzser kora óta, ez a küzdelem kihat felnőttkorára is. 

„A társas helyzetektől való szorongásom lassan alakult ki a húszas éveimre – mondta akkor. – Egyre nehezebb volt úgy elmennem otthonról, hogy ne igyak, csak hogy az idegeimet megnyugtassam. Emiatt inkább soha nem akartam elmenni sehova, két munka között otthon hibernálódtam” – fogalmazott Bella Hadid. 

„Egy olyan élet, ami a folyamatos szociális kapcsolatokról szól, napi 13 óra munkával minden egyes nap, tudtam, hogy nem fenntartható számomra – folytatta a modell, aki azt is elmondta, miért döntött úgy, hogy megmutatja, milyen, amikor a mélyponton van. – Amikor a depressziós epizódokban vagyok és az édesanyám vagy az orvosom megkérdezi, hogy vagyok, könnyebb elküldeni egy képet, mint szövegben válaszolni – mondta Bella Hadid. – Képtelen voltam elmagyarázni, hogyan érzek.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

„Olyan mentális és fizikai fájdalmat érzek ilyenkor, ami gúzsba köt, és nem tudom miért. Ilyen volt az elmúlt három évem” -–fedte fel a modell, hozzátéve, hogy amikor a képeket posztolta, az a szándék vezérelte: mindenki tudja, aki hasonló helyzetben van, nincs egyedül.”

Bella Hadid azt is szerette volna, ha a követői nem gondolják azt, hogy ő mindig gyönyörű. „A nap végén mindannyian ugyanolyan ruhába bújunk – tette hozzá a modell, aki nem bánja, hogy nemcsak a jó, de a rossz napjait is látják mások. – Kint sétálni és tudni, hogy sok más ember is hasonló cipőben jár, és ezzel segíteni másoknak, ettől jobban érzem magam – mondta Hadid. – Nem tudom, az emberek ezt szeretnék-e látni az Instagramon vagy sem, de ez nem is számít. Nem leszek örökké az Instagramon. Úgy érzem, a valóság számít, és ez a fontos számomra.”

Forrás: Wall Street Journal, Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!