Így szépíti meg a bőrt a kókuszvíz

2022. március 24.
A kókuszdió, bár elsősorban egzotikus húsa miatt népszerű, hiszen az nemcsak finom, de csurig van rostokkal, hasznos zsírokkal, mangánnal és szelénnel, a kókusztejre és a kókuszvízre is egyre nagyobb a kereslet, utóbbira pláne.

Míg a kókusztej a teljesen érett kókuszdióból származik, addig a kókuszvizet olyan kókuszdióból nyerik, amely nem érett meg teljesen, kívül még zöld. Tiszta folyadék, zsír- és koleszterinmentes, és több kálium van benne, mint a banánban. Hidratálásra is kiváló, ami a magas elektrolitszintnek köszönhető. A kókuszvíz hatékonyabb a folyadékpótlásban, mint a sportitalok, nem mellesleg adalékanyag- és cukormentes. Egy pohár kókuszvíz 44 kalóriát, 10,4 gramm szénhidrátot, 0 gramm zsírt, 0,5 gramm fehérjét és 9,6 gramm természetes cukrot tartalmaz.

kókuszvíz

A kókuszvíz a bőrt is megszépíti

A kókuszvíz hidratál: A tiszta nedű magas elektrolittartalma miatt kiváló azoknak, akik egész nap hidratáltak szeretnének maradni, vagy akiknek sürgős folyadékpótlásra van szükségük edzés, betegség vagy a magas hőmérséklet, illetve páratartalom miatt. A kókuszvízben megtalálható elektrolitok közé tartozik a nátrium, a magnézium, a kalcium és a kálium, amelyek létfontosságúak az idegrendszer, a szervek és az egész test megfelelő működéséhez, de segíthetnek fenntartani a szervezet pH-egyensúlyát is.

Megtámogatja a bőr egészségét: A kókuszvíz a B-vitamin és a C-vitamin mellett csupa olyan vitaminokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a bőrre. A folyadék ráadásul öregedésgátló hatással is bír, a benne lévő tápanyagok segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát és fokozzák a kollagéntermelést. Ha ez nem volna elég, antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek bőrfertőzések és más gyakori bőrbetegségek, például a pattanások kezelésében jön jól.

Segít a fogyásban: Az ital diétabarát, hiszen zsírmentes, alacsony cukortartalmú és kalóriatartalmú. Olyan enzimeket is tartalmaz, amelyek elősegítik az emésztést és megtámogatják az anyagcserét, ami növeli a kalória- és zsírégetést a szervezetben. A kókuszvíz az étvágyat is elnyomja, azt legjobb reggel, éhgyomorra inni.

Támogatja a veséket: A kókuszvíz rendszeres fogyasztása a vesekő kialakulásának megelőzésében is segíthet.

Antoxidáns: A kókuszvíz különféle ásványi anyagokat, vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz.

Forrás: The Manual Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!