Ez a trópusi smoothie nem csak a hajhullást szünteti meg

2021. július 08.
A smoothie az egyik legjobb választás ahhoz, hogy a nagy nyári melegben is hasznos tápanyagokhoz juttassuk a szervezetünket – olyanokhoz például, amik lassítják az öregedést, megszüntetik a szervezet gyulladását és a hajhullással is elbánnak. Ez alábbi trópusi smoothie pontosan ezt tudja.

zöld smoothie

Hozzávalók

  • 2,5 dl kókuszvíz
  • 1 marék kelkáposzta és/vagy spenót
  • 100 g ananász
  • 100 g mangó
  • ¼ érett avokádó
  • 1 adagolókanál kollagénpor

Elkészítés: a hozzávalókat tegyük bele egy turmixba, majd keverjük össze!

A kínálatban elérhető kollagénporok zöme állati eredetű, legtöbbször marhahúsból (olykor sertésből, csirkéből vagy halból) kivont hidrolizált kollagénből készülnek. Ezek rendszeres fogyasztása elősegíti a bőr és a szövetek megújulását, javítja a rugalmasságát, lassítja az öregedés folyamatát, mintegy beolajozza az ízületeket, és segít megőrizni a köröm, a bőr, a haj, a fogak, valamint a csontok egészséges állapotát.

A kókuszvíz azon kívül, hogy tökéletes hűsítő nyári ital, elektrolitokat is tartalmaz, amik segítenek fenntartani a szervezet folyadékegyensúlyát. A zöldségek táplálóak, tele vannak rostokkal és antioxidánsokkal, ezek segítenek legyőzni a szervezet belső gyulladását, amely a bőr öregedéséhez, hajhulláshoz, ízületi fájdalmakhoz, súlygyarapodáshoz és egyéb, súlyosabb egészségi állapotokhoz vezethet.

Az ananász és a mangó vitamintartalmát senkinek nem kell bemutatni, ahogy az avokádó gazdag omega-3 zsírtartalmát sem, ami javítja a haj volumenét és fényét, illetve a bőr rugalmasságát, hidratáltságát.

Forrás: womansworld Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!