Ezért dugják full sminkben hideg víz alá az arcukat a dél-koreai nők

2020. szeptember 29.
Egész komoly rajongóbázisa van annak az új, furcsa technikának, amelyet a dél-koreai nők sokasága vet be a szép bőr érdekében. Állítólag, ha a víz alá merítjük a tökéletesen kifestett arcbőrünket, kevésbé lesz olajos, és a pórusok is szebbek lesznek tőle.

Az egyre erősödő, kissé bizarrnak tűnő „jamsu”, azaz „elmerülő” szépségtrendtől a követők azt remélik, hogy amellett, hogy tartósítja a sminket, csökkenti a pórusokat, és teljesen átalakítja a bőrt, természetesen pozitív irányba. A népszerű szépségtrükk állítólag a zsíros bőrre is jó hatással van, mattá és egyenletesebbé teszi a bőrképet. Az egyébként pofonegyszerű technika lényege, hogy a smink felvitele után 15-20 másodpercig alámerítjük arcunkat (természetesen csukott szemmel) egy tál hideg vízbe, akár többször is megismételve.

Utána egy finom, száraz törülközővel gyengéden felitathatjuk a vizet az arcunkról, ügyelve arra, hogy semmit se maszatoljunk vagy dörzsöljünk el rajta (különös tekintettel az alapozóra, a korrektorra és a púderre). Szempillaspirált sokan csak a technika bevetése után visznek fel, de természetesen a vízálló verziók használata is jó megoldás.

Olvastad már?

A hideg vízről köztudott, hogy összehúzza a pórusokat és matt hatást biztosít a bőrnek. A közösségi médiában már most nagyon jól teljesít a trend, és messze nemcsak a bőrszépítő hatása miatt, hanem „sminktechnikaként” is tarol.

A jamsu-rajongók az Instagramon főleg a hibátlan megjelenésű smink, illetve a munka közbeni „sminkfrissítés” kapcsán méltatják, míg mások szerint a nomakeup hatású, alapozó fókuszú, szinte láthatatlan sminkekhez is tökéletes technika.

Olvass tovább!