Napozás előtt ezért használj C-vitamint!

2022. április 21.
Míg a téli hónapok sztárjai a gazdag hidratálókrémek és a tápláló szérumok, addig a melegebb időszak beköszöntével érdemes könnyedebb, bőrünk felfrissítésére, megújítására és ragyogásának fokozására, illetve annak a napsugaraktól való megóvására koncentráló termékekre váltanunk. A C-vitamint kihagyni nem érdemes!

A hosszú, hűvös téli hónapok gyakran megviselik arcunkat, bőrünk száraz, fakó és szürke lehet, hiszen a hideg idő, az erős szél és a fűtésszezonra jellemző száraz levegő legyengítheti védekezőképességét. Ilyenkor van a legnagyobb szüksége a regenerálásra, visszatáplálásra, vitaminokra és antioxidánsokra. Mindezekre tökéletes a C-vitamin!

napozás

A C-vitamin napjaink egyik kedvenc kozmetikai összetevője, hiszen, a szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásain túl, bőrünkön alkalmazva is látványos eredményeket érhetünk el vele. Kiváló antioxidánsként fokozza a bőr ragyogását, enyhíti a bőrpírt, elhalványítja a pigmentfoltokat és a pattanások után megmaradt hegeket. Serkenti szervezetünk kollagéntermelését és megvédi a bőrünket a szabad gyökökkel szemben, így akadályozva meg az idő előtti öregedést. Ezen felül segít erősíteni bőrünk természetes védekezőképességét, mitöbb, fényvédőnk hatékonyságát is növeli, amely különösen fontos a nyári hónapokban, amikor az erős UV-sugárzás fokozottan károsíthatja szöveteinket.

Nem csak belülről hat

Érdemes az étkezésünk mellett a bőrápolási rutinunk szerves részévé is tenni ezt a sokoldalú hatóanyagot, hogy kívül és belül is kihasználhassuk az erejét. A stabilizált C-vitamint tartalmazó szérumok például már néhány használat után látványosan revitalizálják és kisimíthatják a bőrt, de segítenek helyreállítani annak fiatalos ragyogását is. A C-vitaminos hidratáló fényvédő krémek nemcsak a napsugárzás káros hatásaival szemben védenek, de C-vitaminnal dúsított formulájuk erősíti a bőr védekezőképességét.

Forrás: AVON/ Károlyfi Edit szépségszakértő

Olvasd el ezt is!