Eltünteti a hiperpigmentációt ez a trópusi gyümölcs

2022. május 05.
Az érzékeny, érdes és hiperpigmentált bőr megmentője lehet az ananász, a benne található enzimek ugyanis jótékony hatással vannak a bőrproblémákra.

A bromelain, amelyet gyakran ananászenzimnek vagy ananászkivonatnak neveznek, az ananászban található enzimek keveréke. Annyira erős, hogy le tudja bontani a húsban lévő kollagént is. A különböző molekulák lebontásának képessége a bőrápolásban is rendkívül hasznossá teszi a bromelaint. Az enzimek mintegy megeszik az elhalt bőrt, használatát pedig azoknak ajánlják, akik bőre érzékenyen reagál a fizikai és a kémiai hámlasztókra is. Az enzimek csak az elhalt bőrt távolítják el, így nem okoznak irritációt, de a bőr a fokozott vérkeringés hatására kipirulhat.

ananász

A szakértők figyelmeztetnek, bár a világhálón számtalan DIY ananászos arcpakolást találni, a frissen préselt ananász leve túlságosan irritáló lehet, helyette válasszuk a papaját, aminek hatása az ananászéhoz hasonló. A frissen facsart gyümölcs levéhez adjunk egy kanál jó minőségű mézet, majd hordjuk fel a bőrre, de ha valalki nem szeret ilyesmivel bíbelődni, fogyasszon sok ananászt, a bőr egészségét és szépségét ugyanis belülről is megtámogatja a trópusi gyümölcs.

Forrás: Firstforwomen Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!