Az extrém nyári sminkhez elég néhány színes szemceruza

2022. június 23.
Megmutatjuk, hogy készíthetünk mindössze négyféle termékből különleges szemsminket magunknak, akár visszafogott bájjal, akár feltűnő vibrálással szeretnénk hódítani.  

Amikor egy extrém szemsmink elkészítésének első lépésein gondolkodunk, a legtöbbünknek egy tucatnyi sminkecset és hatalmas szemfestékpaletták jutnak eszébe. Pillanatok alatt bányászunk elő legalább 3 féle, egyenként is minimum 10 színt tartalmazó palettát, ugyanennyi krémes állagú terméket, szemhéjtusok és szemceruzák sokaságát, valamint a legkülönfélébb ecseteinket, amelyekből végül maximum kettőt használunk. Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője szerint tévhit, hogy szép sminket csak temérdek mennyiségű dekorkozmetikummal lehet készíteni, igazán különleges szemsminkek készíthetők akár egy maréknyi termékkel is.szem-smink-nyar

Egy-egy jól megválasztott sminktermékben végtelen lehetőség rejlik. Egy izgalmas szemsmink elkészítésének nem feltétele a hegyekben álló sminkkészlet, nincs másra szükségünk, mint egy alapozóra, néhány jó szemceruzára, egy satírozóecsetre és egy szempillaspirálra. Ezek segítségével könnyedén készíthetünk természetes, visszafogott szemsminket, cicaszemeket, füstös sminket vagy akár több színben pompázó műalkotásokat is – így a sminkünknek csupán a képzeletünk és szemceruzáink árnyalatai szabhatnak határt.

szem-smink-nyar

Az igazán szép szemsmink egy jó alappal kezdődik. Ahogyan az arcunkra, úgy a szemsminkünkre is igaz, hogy a legtökéletesebb végeredmény eléréséhez elengedhetetlen a szemhéj megfelelő előkészítése. Sminkünk elkészítését kezdjük a szemhéj alapozásával, amelyhez használhatunk szemfestékalapot, de az arcunkra használt alapozónk is tökéletesen alkalmas lehet erre a műveletre. Vigyünk fel egy keveset a szemhéjunkra és az ujjbegyünk segítségével finoman paskoljuk bele a bőrünkbe, így biztosítva a további termékek jó tapadását, siklását és eldolgozhatóságát.

szem-smink-nyar

Ezután kapjuk elő a kedvenc szemceruzáinkat és indulhat az alkotás. Persze nem mindegy, hogy milyen szemceruzák vannak a neszesszerünkben, hiszen ahhoz, hogy tényleg a legtöbbet kihozhassuk belőlük, jó minőségű termékekre van szükségünk. Ma már nagyon sokféle szemkontúrceruza közül választhatunk az aktuális igényeink szerint, de a szakértő szerint egy vitamminnal, vagy vagy olajjal dúsított verzió már csak azért is jó választás, mert simán siklik a bőrünkön, és felvitel után néhány pillanatig szépen elsatírozható, eldolgozható, mielőtt tartósra száradna.

szem-smink-nyar

A szakértő barna szemhez a zöldes, barnás, bronzos és sötétebb lilás árnyalatokat ajánlja, míg kék szemhez jól passzolhatnak a fekete, a szürkés, az ezüstös és a lilás árnyalatok. A zöld szeműek pedig magabiztosan nyúlhatnak a lilás, barnás-bronzos színekhez, hiszen ezekkel szépen kihangsúlyozhatják a szemük színét.

szem-smink-nyar

A technikákat illetően, ha természetességre vágyunk, a natúr színekkel vékonyan kontúrozhatjuk szemünket, ha füstös tekintetet szeretnénk, egy satírozóecset segítségével könnyen satírozhatjuk és építhetjük egymásra a szemceruzák árnyalatait, akár egész szemhéjunkon, de igazi különlegességeket is alkothatunk velük, ha bátrabban használjuk a számtalan vibráló árnyalatot és a velük rajzolható izgalmas formákat.

Kontúrozhatjuk szemünket alul és felül ugyanazzal, de akár különböző árnyalatokkal is, rajzolhatunk szempillatövünktől kezdve szivárványos vonalakat, kísérletezhetünk lebegő tusvonalakkal, vagy extrém alakzatokkal. A színekkel és formákkal való játék után pedig koronázzuk meg egy fekete szempillaspirállal szemsminkünket.

Olvass tovább!