To Secret: így szépül Mihalik Enikő

2022. június 26.
A magazin indulása óta nyomon követjük karrierjét: többször készítettünk vele interjút, divatanyagot, címlapunkon négyszer is szerepelt. A jelenleg New Yorkban élő, világhírű modell a divatszakmában eltöltött évek alatt megannyi szépségpraktikát elsajátított, rutinját azonban teljesen átalakította kislánya érkezése.

Napindító energiabomba

Napi egy kávétól akár este tízig is éber tudok lenni, nélküle viszont képtelen vagyok koncentrálni.

A titok, amitől egész nap ragyogok

Zuhanyzás közben pillanatok alatt átmasszírozom az arcom az Éminence hámlasztó arcszappanjával, amelytől friss és üde lesz a bőröm.

Mihalik Enikő

Reggeli rutinom

Régebben imádtam a szépségszeánszokat – arcmaszkokkal, pakolásokkal egybekötve –, a kislányom születése óta azonban már nem fér bele az időmbe többlépcsős rutin, így a tisztítás után csak hidratálok, és felviszem a kötelező fényvédőt.

Kedvenc frizuratrükköm

Nem is olyan régen egy fotózáson arról beszéltük a stábbal, hogy ha valakinek jó a frizurája, gyakorlatilag mindegy, mit visel vagy milyen a sminkje – és ez most nálam tökéletesen be is igazolódott. Amikor hajmosás után be tudom szárítani a hajam, napokig klasszisokkal jobban érzem magam a bőrömben.

Örökérvényű szépségtrend

Nincs olyan hely, alkalom, évszak vagy akár napszak, amikor a tökéletes árnyalatú vörös rúzs sok lenne.

Ami változott az elmúlt tizenöt évben

A pályám elején én is rengeteg szépségtrendet kipróbáltam, ma már azonban nem az új irányzatokat követem. Megtanultam kihangsúlyozni, mi áll jól nekem.

Jótanács a kislányomnak

Szeretném átadni Eva Rose-nak, hogy a szépség relatív. Senkihez sem szabad hasonlítania magát, mert belőle csak egy van. Különleges! És ezt egyébként mindannyiunknak szem előtt kellene tartani.

A nő titkos fegyvere

A kollagén.

Ami nélkül soha nem indulok el

Amióta a divatszakmában dolgozom, majdnem minden sminkes az Embryolisse hidratálóját használja az arcomra – nekem is mindig van belőle itthon egy tubussal. Illetve a terhességi foltjaimra elengedhetetlenek az Eucerin Anti-Pigment termékei.

Mantrám

Egyszer élünk! Ez az a mondás, amely reményt ad és derűssé tesz. Szerintem sokszor elfelejtünk a pillanatnak élni, ezért én még a legnehezebb helyzetekből is megpróbálom kihozni, amit csak lehet.

Ami feltölt

Az egyik legjobb dolog a világon, ha az ember békességben van önmagával, képes csendben maradni, és csak befelé figyelni. Már akkor is hálás vagyok, ha öt percem jut erre egy nap – fél óra igazi luxusnak számít.

Esti szépségrituálém

Az arcmosás és a hidratálás után előveszem a jade rollerem. Akár fél órát is képes vagyok a tévé előtt görgetni, mert úgy érzem, másnapra sokkal szebb lesz tőle a bőröm.

Az utolsó dolog, amit lefekvés előtt csinálok

Megiszom egy jó nagy pohár vizet. Fontos, hogy éjszaka is hidratáltak maradjunk.

„Az elmúlt évek alatt számtalan fotózáson dolgoztam együtt a Marie Claire csapatával, és bármi volt a koncepció, a végeredmény mindig elegáns, újszerű, modern, mégis letisztult maradt. Bármikor rájuk bíznám magam. Még sok ilyen közös fotózást nekünk! Boldog szülinapot, Marie Claire!”

Olvasd el ezt is!