To Secret: így szépül Mihalik Enikő

2022. június 26. |

A magazin indulása óta nyomon követjük karrierjét: többször készítettünk vele interjút, divatanyagot, címlapunkon négyszer is szerepelt. A jelenleg New Yorkban élő, világhírű modell a divatszakmában eltöltött évek alatt megannyi szépségpraktikát elsajátított, rutinját azonban teljesen átalakította kislánya érkezése.

Napindító energiabomba

Napi egy kávétól akár este tízig is éber tudok lenni, nélküle viszont képtelen vagyok koncentrálni.

A titok, amitől egész nap ragyogok

Zuhanyzás közben pillanatok alatt átmasszírozom az arcom az Éminence hámlasztó arcszappanjával, amelytől friss és üde lesz a bőröm.

Mihalik Enikő

Reggeli rutinom

Régebben imádtam a szépségszeánszokat – arcmaszkokkal, pakolásokkal egybekötve –, a kislányom születése óta azonban már nem fér bele az időmbe többlépcsős rutin, így a tisztítás után csak hidratálok, és felviszem a kötelező fényvédőt.

Kedvenc frizuratrükköm

Nem is olyan régen egy fotózáson arról beszéltük a stábbal, hogy ha valakinek jó a frizurája, gyakorlatilag mindegy, mit visel vagy milyen a sminkje – és ez most nálam tökéletesen be is igazolódott. Amikor hajmosás után be tudom szárítani a hajam, napokig klasszisokkal jobban érzem magam a bőrömben.

Örökérvényű szépségtrend

Nincs olyan hely, alkalom, évszak vagy akár napszak, amikor a tökéletes árnyalatú vörös rúzs sok lenne.

Ami változott az elmúlt tizenöt évben

A pályám elején én is rengeteg szépségtrendet kipróbáltam, ma már azonban nem az új irányzatokat követem. Megtanultam kihangsúlyozni, mi áll jól nekem.

Jótanács a kislányomnak

Szeretném átadni Eva Rose-nak, hogy a szépség relatív. Senkihez sem szabad hasonlítania magát, mert belőle csak egy van. Különleges! És ezt egyébként mindannyiunknak szem előtt kellene tartani.

A nő titkos fegyvere

A kollagén.

Ami nélkül soha nem indulok el

Amióta a divatszakmában dolgozom, majdnem minden sminkes az Embryolisse hidratálóját használja az arcomra – nekem is mindig van belőle itthon egy tubussal. Illetve a terhességi foltjaimra elengedhetetlenek az Eucerin Anti-Pigment termékei.

Mantrám

Egyszer élünk! Ez az a mondás, amely reményt ad és derűssé tesz. Szerintem sokszor elfelejtünk a pillanatnak élni, ezért én még a legnehezebb helyzetekből is megpróbálom kihozni, amit csak lehet.

Ami feltölt

Az egyik legjobb dolog a világon, ha az ember békességben van önmagával, képes csendben maradni, és csak befelé figyelni. Már akkor is hálás vagyok, ha öt percem jut erre egy nap – fél óra igazi luxusnak számít.

Esti szépségrituálém

Az arcmosás és a hidratálás után előveszem a jade rollerem. Akár fél órát is képes vagyok a tévé előtt görgetni, mert úgy érzem, másnapra sokkal szebb lesz tőle a bőröm.

Az utolsó dolog, amit lefekvés előtt csinálok

Megiszom egy jó nagy pohár vizet. Fontos, hogy éjszaka is hidratáltak maradjunk.

„Az elmúlt évek alatt számtalan fotózáson dolgoztam együtt a Marie Claire csapatával, és bármi volt a koncepció, a végeredmény mindig elegáns, újszerű, modern, mégis letisztult maradt. Bármikor rájuk bíznám magam. Még sok ilyen közös fotózást nekünk! Boldog szülinapot, Marie Claire!”

Olvasd el ezt is!

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Negyven fölött ez a két snitt fiatalít aszimmetrikus bob

Negyven fölött ez a két snitt fiatalít