A legjobb szépségtrükkök a strandra

2022. június 17.
Szeretnéd a parton is a legjobb formádat hozni? A vastag sminket felejtsd el, vesd be inkább szépségbloggerünk, Peonilla bevált tippjeit!

Mindenki tudja, hogy talpig sminkben nem tanácsos strandra menni, hiszen az alapozón át a szemhéjporig gyakorlatilag minden beleég a bőrünkbe, ami pattanásokat, irritációt okozhat. Van azonban néhány olyan trükk, amivel makulátlanná tehetjük a megjelenésünket, ártani azonban biztosan nem fog.

smink-nyar

Okos fényvédő

Még ha nem is zsíros a bőrtípusunk, a strandon a naptól és a melegtől előfordulhat, hogy olajosabbá válik a T-zónánk. Megelőzésképpen arcmosás és tonizálás után vigyünk fel egy mattító hatású fényvédőt az arcunkra. Még jobb, ha enyhén színezett, hiszen így az apróbb bőrhibákat is elfedhetjük. Ne felejtsünk el bedobni egy csomag mattító lapocskát is a strandtáskánkba. 

Korrektúra

Az alapozót mindenképp mellőzzük, strandra – ha a fényvédőnk nem színezett – a legideálisabb egy BB vagy CC krém. Ha olyat használunk, ami SPF-fel ellátott, akkor is kötelező a fényvédőt előtte felkenni, ezek a sminktermékek ugyanis nem helyettesítik a megfelelő védelmet. Ha szeretnénk elfedni néhány pattanást, akkor egy, kimondottan aknéra kifejlesztett korrektorral nyugodtan elkendőzhetjük őket.

smink-nyar

Igéző tekintet

A lefolyó szempillaspirál nemcsak, hogy irritálhatja a szemet, de a pandamaci-effektus egyáltalán nem nevezhető szexinek. Az egyik megoldás lehet, ha nyaralás előtt elmegyünk tartós szempillagöndörítésre, így a parton igéző tekintettel hódíthatunk anélkül, hogy az elkenődéstől kellene tartanunk. Ha ódzkodunk az ilyesmitől, akkor kozmetikusnál kérhetünk tartós szempillafestést vagy egyszerűen egy szempillagöndörítő és átlátszó szempillaspirál kombóval is kiegyezhetünk, hogy egy kicsit hangsúlyosabbá tegyük a pilláinkat. A szemöldökünket ugyanígy egy átlátszó fixáló géllel a kívánt formára igazíthatjuk.

Érzéki ajkak

Az ajkaink bőre hétszer vékonyabb, mint az arcbőrünk, ezért nagyon fontos, hogy őket is óvjuk a napfénytől. A strandra válasszunk UV-szűrős színezett ajakbalzsamot, ha szeretnénk egy kis színt csempészni az ajkainkra.

smink-nyar

Üde pír

A többfunkciós krémes ajak- és arcpirosítók jól jöhetnek most. Egy keveset tehetünk belőle az ajkunkra, az orcánkra, sőt a harmonikus hatás kedvéért a szemhéjunkra is. Már készen is vagyunk, kellemes strandolást! 

Fotó: Pexels

Olvass tovább!