A japán rizspálinka lehet a szép bőr titka?

2022. július 11.
A szakéra esküszik egy 46 éves beautyinfluenszer, aki az eddig bevetett rutinjáról is lemondott az alkohollal való szépülésért.

Az Olga nevű, @naturalfacebible profil alatt működő szépséggurutitkairól” a The New York Post számolt be, miután a természetes szépülésben hívő nő több százezres követőtáborának a TikTokon és az Instagramon is a japán alkoholos ital, a szaké előnyeit ecsetelte a fiatal bőrért folytatott sikeres harccal kapcsolatban.

szake-arcmaszk
Videójában, amelyet egy hét alatt mintegy 210 000-en néztek meg, a 46 éves Olga arról mesél „hogy a szakés japán bőrápolási rutin segítségével a sötét foltok elhalványítását és a bőr öregedésének megelőzését érhetjük el”.

A képkockákon jól látszik, hogy a szépségguru egy púder, víz és szaké kombinációjából álló formulát visz fel az arcára és a nyakára, hozzátéve, ha csak isszuk a szakét, akkor a bőrünknek nem jut az alkoholos ital „szuper hatékony előnyeiből”.

@naturalfacebible japanese skincare routine to fade dark spots, prevent skin aging #facemasktime #japaneseskincare #facemaskbrush #antidarkspots #antiagingskincareroutine #moisturizingmask #holisticbeauty ♬ Hrs and Hrs – Muni Long

A poszt alatti kommentben azt is megjegyezte később, hogy „igazi megszállottja a japán szépségtitkoknak és ennek az arcfényesítő, folthalványító, hidratáló, tiszta szakémaszknak”. Kitért arra is a természetes bőrápolással kapcsolatban, hogy az élesztőből, fermentált rizsből és kojiból készülő italnak komoly szépítő ereje van az arcbőrön, utalva a maszkban lévő tápanyagok, beleértve a szénhidrátok, fehérjék, rostok és a B-vitamin, erejére. Az egyik kommentelő kérdésére azt is kifejtette, hogy egész pontosan a finomítatlan szakéból kivont, alkoholmentes szakekasut (a préselés folyamata után visszamaradó fehér csapadék) veti be a „szakémaszk” alkalmazása során a szépülésre hetente többször, nem pedig magát az általában körülbelül 14-16% alkoholt tartalmazó italt.

szake-arcmaszk

Hadley King New York-i bőrgyógyász mindenesetre a közelmúltban pont ezekkel a trendekkel kapcsolatban nyilatkozott a The Postnak, vagyis a social médiás „félretájékoztatásokkal” és futó trendekkel kapcsolatban, azt tanácsolva, hogy a hasonló „beautyhackeket”, ha lehet, kezeljük kellően nagy adag szkepticizmussal, és kérjünk inkább szakértői tanácsot a kozmetikusunktól vagy a bőrgyógyászunktól.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!