Egyszerű és bevált szépségpraktikák kánikulára

2022. július 20.
A nyári kánikula hátrányai között szerepel, hogy izzadunk, kellemetlenül érezzük magunkat, de akár ki is száradhatunk. Következzen néhány tipp, amivel a szépségünket, a jó közérzetünket és az egészségünket is megőrizhetjük.

Fagyassz smoothie-t

Tudsz annál ízletesebb ötletet a hűsítésre, mint egy hideg nyalánkság elfogyasztása? Számtalan édes-jeges falat közül válogathatsz, a net tele van jobbnál jobb receptekkel. A bogyós és más gyümölcsök egyszerre táplálóak és finomak. Nassoláshoz nyugodtan fagyassz le néhány smoothie-t vagy gyümölcslevet előre, hogy mindig kéznél legyenek, amikor megkívánod.

nyar-arcapolas

Aludj egyiptomi módra

Az ősi egyiptomiak sok mindenben a koruk előtt jártak, így az alvás technikájában is. A testük hűtésére közvetlen lefekvés előtt hideg vízbe áztatott takarót használtak. Ezt a technikát még azzal fokozhatod, ha a magad felé irányítasz egy ventilátort is, amíg alszol. A magadra terített nedves törölközőben vagy lepedőben lévő víz elpárolog, miközben téged lehűt. Ha szeretnéd elkerülni, hogy elázzon az ágyad, teríts magad alá egy száraz törölközőt.

Tedd a kozmetikumokat is hűvösre

Az arcmaszkokat, krémeket, szérumokat, tonikokat, testápolókat és hidratálókat ugyanúgy be lehet tenni a hűtőbe. Nemcsak az élettartamukat hosszabbíthatod meg, de minden alkalommal hűsítők lesznek, amikor használod őket.

nyar-arcapolas

Víz legyen kéznél…

Egy üvegben mindig. Rengeteg vizet veszítesz izzadás közben, elengedhetetlen pótolni azt. Minél jobban kiszárad a test, annál magasabb lesz a hőmérséklete. A rengeteg folyadék fogyasztása egyben a hűtésről is gondoskodik ezekben a melegebb hónapokban. Ha hajlamos vagy arra, hogy hamar felmelegedj, tarts magadnál a spriccelős üveget, amivel permetezheted magad.

Illóolajra fel

Olyan olajokra fókuszálj, amikben van hűsítő mentol. A borsmenta vagy fodormenta tökéletesek. Használd őket az aromalámpába otthon, vagy csöppents belőlük a testpermetedbe indulás előtt. Még ha a hűsítő hatás nem is tart sokáig, a frissítő illat megmarad.

Jöjjön a hidegzuhany

Ha semmi sem működik, és továbbra is hőgutát kapsz, csak végy egy hűvös zuhanyt. Azonnal lehűt, de légy óvatos, és nehogy túlmelegedj, ha megszáradtál. Ezt el tudod kerülni azzal, ha nem törlöd magad szárazra, hanem hagyod, hogy megszáradj – így tuti lehűlsz.

Egyél könnyűt

Megvan az oka, hogy a saláták miért annyira népszerűek a melegebb tájakon. Sokkal könnyebben emészthetőek és nem érzed úgy magad, mint a lassított felvétel a nyári hőségben. Kerüld a zsíros ételeket, hidd el, jobban érzed magad, ha a zöldségek és gyümölcsök mellett maradsz. Ezek az egészséges falatok tele vannak vízzel, így pillanatok alatt gondoskodnak a tested hidratálásáról és a lehűtéséről is.

Maradj hideg lábon

Legyél mezítláb. A lábon távozó izzadság könnyebben elpárolog, miközben le is hűt. Másik jó ötlet a jeges lábfürdő. Ez utóbbi különösen nagy segítség, ha egy hosszú, meleg, álldogálós vagy gyaloglós napon vagy túl.

nyar-arcapolas

Hideget vagy meleget a bőrnek?

Ha túl meleg van ahhoz, hogy bármit csinálj, varázsolj spát az otthonodból. Ma már olyan szépségápolási eszközöket is beszerezhetünk, amelyek igény szerint szépítik és táplálják a bőrünket. A Foreo UFO mini például nagyon szépen és tartósan hidratál, mindezt hideg-meleg technológiájával, T-Sonic pulzálással mindössze 90 másodpercben.

Forrás: Foreo Fotó: Getty Images

Olvass tovább!