8 gyors tipp a nyaralás előtti szépüléshez

2022. június 21.
Azoknak, akik szeretnének egy kis támogatást ahhoz, hogy a legjobb formájukat hozzák a strandon, 3 területre vonatkozóan 8 otthoni szépségtippet mutatunk.

A Marie Claire legújabb lapszámában a Nyár van, semmi baj című cikkében szépség praktikákkal, kezelés ötletekkel segítünk formába lendülni – tetőtől talpig. Ezekből mutatunk most 3 egyszerű témakörben, 8 otthon is bevethető trükköt, hogy a bőrünk simább, feszesebb legyen a nyaralásra.

dekoltazs-szepseg-bikini

Hasfeszesítés

Sokat segíthet a napi 2,5 liter víz fogyasztása, és az olyan puffasztó ételek elkerülése, mint a lencse, a borsó, a bab, a kelt tészták, a hagymafélék, a káposzta vagy a kelbimbó. Centiket lefaragni krémek segítségével nem fogunk tudni, de a bőr feszesítésében, tónusosabbá tételében támogathatnak minket a speciális kozmetikumok. Ne csak egyszerűen felkenjük őket, hanem alaposan, hosszan masszírozzuk is be a bőrbe.

Kronobiológiai hatású feszesítő krém, Phyt’s 18 800 Ft
Feszesítő testápoló, Sisley 79 200 Ft
Testfeszesítő krém, Avon 2899 Ft

dekoltazs-szepseg-bikini
Popsisimítás

Ha pár héttel a nyaralás előtt egészségesebb étrendre térünk át, beiktatunk egy kis extra mozgást és néhányszor eljutunk infraszaunába (a finn szauna is jó, de a nyári melegben könnyebben tolerálható az infravörös sugárzást használó verzió), máris nagyon sokat tettünk azért, hogy csökkentsük a narancsbőrt. Előtte jót tehet egy száraz kefés masszázs, utána pedig használjunk vérkeringést serkentő, cellulit elleni kozmetikumot.

Testápoló narancsbőr ellen, Biotherm 14 790 Ft
Nyírfa cellulitolaj, Weleda 6990 Ft
Koncentrált szérum narancsbőr ellen, Orlane 13 400 Ft

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RoseSkinCo (@roseskinco) által megosztott bejegyzés

Szőrtelenítés

A tartós szőrtelenítés már nem csak a szépségszalonokban és -klinikákon érhető el, otthon is használható készülékek is ígérnek szinte végleges megoldást. Ezek általában IPL-, azaz villanófényes technológiával működnek, a fényimpulzusok hatására a szőrtüszők nyugalmi állapotba kerülnek, így a szálak akár hat hónapig nem nőnek vissza. Fájdalommentes, ráadásul a márkák között akad olyan, mint például a RoseSkinCo, amely még a kütyü sikerét is garantálja (visszafizetik az árát, ha nem látjuk a változást rendszeres használat mellett). Egy ilyen készülék remek társunk lehet, főleg, ha kipattogzunk a borotválás vagy az epilálás után, ez ugyanis nem okoz efféle problémát sem.

Otthoni IPL szőrtelenítő készülék, Lumi – roseskinco.com 66 399 Ft
Villanófényes szőrtelenítő, Philips Lumea Prestige 204 999 Ft

Szöveg: Rózsa Ágnes

A cikk teljes verzióját a Marie Claire júniusi számában olvashatod!

Olvass tovább!