Szauna helyett szépülj és méregteleníts ezzel a módszerrel!

2022. július 25.
Szépségbloggerünk, Peonilla elmeséli, miért ne hagyd ki ezt a csodás regeneráló, ellazító, szépítő módszert, különösen, ha a szaunát túl melegnek találod.

Mi fán terem a tepidárium?

Sokan nem is tudják, hogy a wellnessrészlegek márvánnyal vagy csempével borított külön kis helyisége nem más, mint a tepidárium. A római korból fennmaradt, 37-39 fokos „langyos melegedő” két funkcióval bír. Az egyik, hogy ha nem bírod a túl nagy meleget, szauna vagy gőz helyett használhatod, a tepidárium ugyanis kíméletesebben serkenti a vérkeringést. A másik pedig, hogy szaunázás vagy gőzfürdőzés előtt vagy után levezetésként is relaxálhatsz itt. Javasolt legalább fél órát pihenni a kellemesen meleg, fűtött padokon, felső időhatár nincs.

tepidarium-sauna

Néhány helyen aroma-, szín- és sóterápiát is alkalmaznak a tepidáriumokban, ami csak tovább fokozza a kedvező hatásait. Ezek a következők:

– Stresszoldó

– Méregtelenítő

– Immunerősítő

– Erősíti a szívizmokat

– Javítja a vérkeringést

– Regeneráló

– Bőrszépítő

A tepidáriumban feltehetően izzadni sem fogsz, és akkor is élvezheted a hatásait, ha bizonyos betegségek miatt a szaunázást vagy gőzölést ki kell hagynod. Használhatsz közben illóolajokat, meditálhatsz, olvasgathatsz és feltehetsz egy arcpakolást is, hogy fokozd a bőröd hidratáltságát és kihasználd a meleg miatt a hatóanyagok könnyebb felszívódását. Sőt, akár a barátnőiddel is szervezhettek ide legközelebb találkozót. Ideális esetben akár heti 3-4-szer is igénybe lehet venni a tepidáriumot, de bármilyen gyakorisággal döntesz mellette, biztosan jót teszel a szervezetednek.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!