A szerkesztőség szépségkedvencei nyárra: Sütő Emese Franciska

2022. május 18.
Minisorozatunkban a szerkesztőségünk tagjai rántják le a leplet arról, mivel is tartják magukat top formában. Ezen a héten Sütő Emese Franciska kolléganőnktől következik 3 szépségkedvenc, amivel a nyári időszakra melegít be.

Magyar szerelem

A természetes és vegán kozmetikumok között viszonylag új találat nekem a Mandulina, amelyre egyébként egy szintén szépségszerkesztő kolléganő hívta fel a figyelmemet. Nemcsak maga a márka, de a virágvizekkel, bio illóolajokkal, visszaváltható üvegcsomagolásban árult termékek is kifejezetten szerethetőek, és tényleg nagyon hatékonyan dolgoznak a napi rutinban. Mivel az utóbbi években rosaceával küzdök (szó szerint), az erre való nappali arckrémmel és a Mandulina 2% Bakuchiol & Peptides Bio Retinol Every Night szérummal (11 990 Ft) indítottam. Mindkettőt imádom, előbbi könnyű, de alapos hidratálást biztosít napi használat mellett, és a piros foltokkal is szépen megbirkózik, utóbbit egy korábbi retinolos kipattogzás után óvatosan vezettem be, heti eggyel indítottam, most pedig már kétnaponta viszem fel esténként. Nagyon könnyű, vizes állagú, tiszta, semleges illatú (ami nálam külön piros pont), tényleg egységes, simább bőrképet ad. A bio retinol szérumban egyébként csak növényi retinol, vagyis Bakuchiol van, ami a retinolhoz hasonlóan hat a kollagéntermelésre. Halványítja a ráncokat és pigmentfoltokat, és mindezt tényleg negatív mellékhatások (pirosság, hámlás), irritáló hatás nélkül teszi, javítva a bőr textúráját.

És ami pluszban még a legjobb hír, legalábbis a rosaceás bőrűeknek: nemrégiben a Couperine+Centella Rosacea arcpermettel is kibővítették a családot, amit kifejezetten az érzékeny, gyulladásra és kipirosodásra hajlamos bőr mindennapi ápolásához fejlesztett ki a márka.

szepsegkedvencek-arcapolas

A tényleg ötcsillagos wellness

Nekem az utóbbi években akadt be igazán, hogy a szépségrutinnak a wellness is része, és hogy egy jó masszázs/gőz/szauna után egészen látványosan kisimulok hosszabb-rövidebb időre. Minden alkalommal megfogadom, hogy a rutin tényleg rutin lesz, ehhez képest viszonylag ritkán jutottam el mostanában masszázsra. A siófoki Mala Garden thai masszázsa nagy kedvencem, de persze a hétköznapokon nekem nem „rúg labdába”, így Budapesten az all in one jegyében a Harmony Spára szavaztam, ráadásul duplán. Szerintem wellness- és/vagy masszázsfanatikus introvertáltaknak, de szimplán csak csend-, luxus- és átlagon felüli kiszolgálás-mániásoknak sincs ennél jobb választás. A páros masszázscsomagjukhoz most az egyik legmenőbb, a hollywoodi hírességek fürdőszobájában is stabilan helyet foglaló Eminence márka zseniális arcfiatalító olajából is jár egy üveggel, ráadásul fürdőruhával felszerelkezve mindemellett még órákig lazulhatunk, szépülhetünk Budapest tényleg az egyik, ha nem a legszebb day spájában. Egyébként a leánybúcsú- és az esküvői szezon kapcsán is telitalálat a duóban érkezős, masszírozós csomagötlet. Maga a tökély: álomszép hely, a fél perc alatt mindkettőnket mélyalvásba ringató, relaxáló zene, és ami a lényeg, tényleg profi masszázs. Utóbbi 100%-os, természetes növényi alapú bázis masszázsolajjal (A- és E-vitaminnal felturbózva), végtelenül kedves masszőrökkel, akik saját kérés alapján keltik életre a kemény irodai munkahétben, vagy épp home office-ban megfáradt testeket-lelkeket.

szepsegkedvencek-arcapolas

Vicces, kecses és leheletkönnyű SPF zseni

Visszatérő parám, sőt, állandó mániám, hogy a hiperérzékeny, klausztrofóbiás, fehér fejemre nehéz élvezhető állagú napvédőt találnom. Külön öröm, hogy az Everyday Humans Resting Beach Face SPF 30 arcra tervezett szerelemgyereke nem csupán egy izmos szóviccel (a resting bitch face-re, vagyis a flegma arcra utalva) alapoz meg egy jó napnak, hanem egy nagyon biztosan működő, és tényleges napvédelmet biztosító formulával, mindezt úgy, hogy nem iszapbirkózza le két másodperc alatt az ember pórusait. Príma állag, tényleg. Úgy siklik a bőrön, hogy öröm nézni, érezni. Vékonyan, nem fojtósan, eloszlik hipp-hopp, és a 30 fok fölötti, árnyékmentes napsütésben is jól teljesített eddig – igaz a bölcsi oda-vissza viszonylatban. Én még alapozónak is simán megágyaztam vele, nem csúszott el, nem égtem le. Imádom, ha lenne 50 faktoros verzióban, talán még a strandra is kimerészkednék benne elvetemült napkerülőként. Ja, nem…

szepsegkedvencek-arcapolas

Színtiszta segítség és finom fürdő

A Lush állat- és természetvédő programjai általában szívem csücskei évek óta, náluk cukibban egy-egy hatékony szappanba bugyolálni jó ügyet senki sem tud, úgy, hogy azzal tevékenyen segítsen is. Az itthon május 16-án indult kampányukkal, és az ehhez kapcsolódó jóképű orángután-fürdőbombájukkal egy a kevéssé ismert, de annál fontosabb nyugat-tobai vadvilági menedékhelyre hívják fel a figyelmet. Ha az ott élő közösségeket szívesen támogatnánk mi is az esőerdő megvédésében, bátran csapjunk le erre a formás, limitált kiadású, szumátrai pacsuliolajas Orangutan fürdőbombára (1990 Ft). Nem csak a kényeztető fürdőt élvezhetjük általa, hanem a jó érzést is, hogy a termék árával komoly természetvédelmi lépéseket támogatunk Nyugat-Tobában.
Egy kis extra háttérinfó: 2018-ban a Lush megbízást adott az orangutánok szumátrai élőhelyeinek feltérképezésére. A tanulmányból kiderült, hogy Nyugat-Toba a szumátrai esőerdő kritikus jelentőségű területe a veszélyeztetett megafauna megőrzése szempontjából, többek között a szumátrai orangutánok, a szumátrai tigrisek, a gibbonok, a szarvascsőrű madarak és a maláj medvék számára, akiknek tényleg jól jöhet a segítség.

szepseg-orangutan-lush

Olvass tovább!