Szépülés éjjel-nappal: Beh Mariann szépségtitkai

2022. szeptember 07.
A Bazsalikomos kert blog szerzőjeként ismerte meg az ország, ma már a saját kertjükben termesztett teáit, valamint fűszersóit is fogyaszthatjuk. A gyógynövények persze nemcsak a kertészmérnök hétköznapjait, hanem szépségápolási rituáléját is meghatározzák.
  1. Ragyogásom titka 

Reggelente az első dolgom, hogy kifacsarom egy fél citrom levét, majd langyos vízzel megiszom. Illetve, amikor csak tudom, harminc perc jógázással indítom a napom. Kedvenc oktatóm, Lajos Márti (Flow Yoga & Selfness) gyakorlatai szerencsére már online is elérhetőek.

  1. Napindító energiabomba

Délelőtt matcha lattét iszom, most még jéggel – késő ősszel térek át a meleg verzióra. A porított zöld teától energikusabb leszek, hiszen magas a koffeintartalma, ugyanakkor nagyon egészséges is, hiszen erős antioxidánsként tartjuk számon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Beh Mariann (@bazsalikomoskert) által megosztott bejegyzés

  1. Reggeli szépségrutinom

A reggeli arcápolási rutinom elég rövid, mert ilyenkor leginkább azon vagyok, hogy a lányaimnak nyugodtan induljon a napja. Egy kis Szomódi Levendulás Rozmaringos hidrolátumot fújok az arcomra, majd felkenem a hidratálómat, amelyt húszéves korom óta a Dr. Hauschka kozmetikumok közül választok ki. 

  1. Ami nélkül soha nem indulok el

Mindig van a táskámban egy üvegcse 100%-os tisztaságú Lavandula angustifolia illóolaj. A közönséges levendula segít fejfájás esetén, megnyugtat, de sebek, vágások fertőtlenítésére is jó. 

  1. Amiből töltekezem

Egy aromaterápiával kiegészített szaunázás, fürdés, esetleg egy köpölyözéssel egybekötött masszázs és az olvasás is ki tud kapcsolni. Legutóbb Dobray Sarolta Üvegfal című regénye volt rám nagy hatással. 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Beh Mariann (@bazsalikomoskert) által megosztott bejegyzés

 

  1. Mantrám 

Szerencsés vagyok, mert amikor úgy érzem, hogy elakadnék, a párom mindig tud valami olyat mondani, ami erőt ad. Ő szokta mondogatni: „Harcra fel, győzni kell.

  1. Esti rituálém

Ahogy hűvösebbé válik az idő, egyre többször veszek illóolajos fürdőt: ilyenkor 4-5 evőkanál mézben 15 csepp illóolajat keverek el. A bőrömet Dr. Hauschka arctejével és mélytisztítójával mosom le, majd levendula-, rózsa- vagy olasz szalmagyopár hidrolátumot fújok rá. A nedves bőrömbe arcolajat masszírozok be, végül egy rózsakrémmel hidratálom. Esténként a nyugtató Hold teánkat iszom, amelyben citromfű, levendula, körömvirág és bazsalikom van.

Személyes kedvenceim!

Arcolaj, Adrienne Feller Salvia Aromazen

Arckrém, Dr. Hauschka Könnyű Rózsakrém

Tusfürdő, L’Occitane Cherry Blossom

Pirosító, Chanel Joues Contraste

Olvass tovább!

A cikk a Marie Claire 2021-es májusi lapszámában jelent meg!