5 perc jóga Johannával: ünnepi lassítás

2019. december 26.
Ha szeretnél nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lenni, vagy csak oldani a testi lelki feszültségeket., végezd el 5 perc alatt ezeket a gyakorlatokat Johannával.

A gyakorlatok segítségével, el tudod engedni az év végi hajtás feszültségeit és figyelmedet gyorsan magadra és a szeretteidre tudod irányítani. Csináld meg az alábbi néhány (akár kanapén is elvégezhető) jógapózt és máris érezni fogod a türelmes és nyugodt ünnepi hangulatot. 5 percet mindennap adj magadnak! Nagyon boldog ünnepeket és jó jógázást kívánok!

Baddhakónászana – Pillangó póz

Tedd össze a két talpad és engedd le két oldalra a térdeid. Sarkaidat húzd közel a gáthoz. A mutató és a hüvelyk ujjad érintsd össze, a többi ujjad lazán engedd ki és helyezd a tenyereid a térdeidre, vagy combjaidra. Ez a kéztartás önmagában is segíti a koncentrációt, így ennek segítségével figyeld meg a légzésed és lassítsd ebben a pózban. Húzd ki magad és billentsd előre a medencéd. Tartsd meg 4 mély belégzésig, sóhajts hosszan a szádon keresztül.

Bónusz hatás: Nyújtja a csípőt, stresszoldó.

Janushirsasana

Oldalra nyújtsd ki a bal lábad, a jobb talpadat húzd a bal combodhoz. Rá is hajolhatsz, ha jól esik, vagy csak egyenes háttal maradj benne 4-5 légzésig. Fordulj bátran a nyújtott lábad irányába, amennyiben szeretnél intenzívebben nyújtani.

Vakrásana

Ezután egy könnyed csavarás jön, melyet az előző pózból könnyen átvezethetsz: a jobb talpadat tedd keresztbe, a bal combod külső oldalához. Jobb kézzel támaszkodj meg a hátad mögött és a bal kezeddel karold át a jobb térded. Ha szeretnéd máshogy tartani a kezeid, tedd össze a kezeid imatartásba és egyenes háttal lélegezz. Ismételd meg a másik oldalra a 3-4 pontot. (Most a jobb lábadat nyújtsd ki oldalra először, bal talpadat tedd a jobb comb belső oldalához. Ezután a bal talpad tedd a jobb combod külső részéhez és következhet a csavarás.)

Bónusz: kiváló hatással van az emésztésre és általános vitalizáló hatása van.

Váltott orrlyukú légzés, Nadi Sodhana

Nyugtató, tisztító hatásait azonnal érezni fogod. Helyezkedj el egy laza, stabil Neked kényelmes ülő pózban. Egyszerű verzió: a jobb hüvelyk ujjaddal fogd be a jobb orrlyukad, közben vegyél egy mély levegőt a bal orrlyukadon. Majd a mutató ujjaddal fogd be a bal orrnyílást és engedd ki a jobb oldalon. Folyamatosan ismételd meg minimum ötször. Ha szeretnéd a mutató, középső ujjaddal nyomhatod közben a homlokod, ha úgy kényelmesebb (ebben az esetben a jobb gyűrűs ujjaddal fogd be a bal orrlyukadat).

Gómukhászana

Hajlítsd be a bal lábadat és felette a jobb lábadat is. Térdeidet amennyire tudod fektesd egymásra. Ha ezzel megvagy ráhajolhatsz a térdeidre, vagy egyenes háttal lélegezz mélyeket, majd cseréld meg a lábaidat.

Bónusz: energetizálja a medencét.

Két extra póz gyakorlottabb jógásoknak: Mellkasnyitók! Csodálatosan megnyitják a szívcsakrád, hogy nyugodtabb, elfogadóbb és boldogabb lehess az ünnepek alatt. Ne felejts el utánuk domborítani!

Teljes feltöltődés:

A jóga egyik fő célja az, hogy megtaláld az igazi belső erődet, kapcsolatot önmagaddal.

Év végén, együtt az Aria hotel tetőteraszán fogunk jógázni és meditálni. Elengedjük együtt testünkből, lelkünkből 2019-es év feszültségeit, tanulságait és felkészülünk 2020-ra energikusan és magabiztosan. Pozitív megerősítő mondatok, légző-meditációs-nyújtó gyakorlatok lesznek a segítségedre ebben.

A tematikus jógaórát kezdőknek és haladóknak is ajánljuk!

Regisztráció és bővebb információ: spa@ariahotelbudapest.hu

Kövesd Johanna oldalait napi inspirációkért, gyakorlatokért:
Instagram: @johanna_style_joga  Facebook: Johanna Style Joga

Ruha: KEO Sportswear