Negyven fölött ez a két snitt fiatalít

2022. szeptember 27.
Természetesen az idő múlásával nincsen semmi baj, egy-két frizura segítségével mégis picit lelassíthatjuk az idő kerekét. Profi hajszobrászok szerint az alábbi két snitt bár minden korban jó választás, negyven fölött különösen.

Aki még keresi az igazi őszi snittet, annak most figyelmébe ajánlanánk azt a két időtlen fazont, ami a sztárvilágban is népszerű, különösen a negyvenes-ötvenes színésznők voksolnak a függönyfrufrura és az aszimmetrikus bobra.

Függönyfrufru

Aki olyan frizurát keres, ami hansúlyozza az arc szimmetriáját, kiemeli a szemeket, az arccsontot és dússá teszi a tincseket, adjon esélyt a függönyfrufrunak, ami puha, természetesnek tűnő hullámot hoz létre. „Gyakran használják az arc keretezésére és arra, hogy fiatalos megjelenést kölcsönözzenek neki” – magyarázza Ghanima Abdullah hajspecialista, és hozzáteszi, bár a snitt kicsit babás, érett nőknek kimondottan jól áll, nem véletlen, hogy a közelmúltban olyan hírességek válaszották ezt a fazont, mint Kirsten Dunst, Zooey Deschanel, Kerry Washington és Naomi Campbell.

„A snittet könnyű elkészíteni, mindenkinek jól áll és a legtöbb hajtípusnál jól mutat” – mondja a szakember, és hozzáteszi, bár a fazon eredetileg egyenes hajból készítették, idővel azonban a hullámos és a göndör fürtöknél is elkezdték bevetni. A függönyfrufru megrövidíti a magas homlokot, a szemmagasságig vágott frufru pedig hangsúlyossá teszi a mosolyt, az arcot, nem beszélve arról, hogy látványosan növeli a haj térfogatát.

Aszimmetrikus bob

Az időtlen és elegáns aszimmetrikus bob bármely arcformánál tökéletes választás, a megfelelő vágással optikailag szépen formázható, például megnyújtható az arc. A vágás akkor is ideális, ha valaki szeretne megválni a sérült hajvégektől és a nagy hajtömegtől. Az aszimmetrikus bob izgalmas volument ad a frizurának, az egyszerre klasszikus és modern. Charlize Theronnak és Jennifer Lopeznek például jól áll.

Charlize Theron

Forrás: Shefinds Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!