Így világosítja ki a bőrt a kivi

2022. október 03.
Sokan nem tudják, de a kivi csordultig van bőrszépítő és fehérítő összetevőkkel, amelyektől látványosan felragyog a bőr.

Bár ma meglehetősen sok termékre mondják, hogy szuperélelmiszer, a kivi egészen biztosan az: kiválóan megtámogatja az emésztést, a bélrendszer egészségét, de bőrszépítő ereje is kivételes. „A kivi szinte azonnal ragyogóvá teszi a bőrt, C-vitamint-tartalma ugyanis rendkívül magas – magyarázza dr. Sonali Chaudhary bőrgyógyász kozmetológus. – A C-vitamin erős antioxidáns tulajdonságai segítenek ellensúlyozni a bőr folyamatos erodálását és oxidatív károsodását, de segítenek a sötét foltok, a pigmentáció és az egyenetlen bőrtónus eltüntetésében is. A C-vitaminon kívül a kivi tele van E-vitaminnal, folsavval, káliummal, rosttal, cukrokkal, enzimekkel és a bőrre jótékonyan ható antioxidánsokkal.”

Így használd a kivit az arcodon!

kivi

A kivi mint bőrfehérítő

A kivi magas aszkorbinsav -és tokoferoltartalmának köszönhetően természetes bőrfehérítő hírében áll, a gyümölcspépből készített arcpakolás (zsíros bőr esetén világosító agyaggal, száraz bőr esetén argánolajjal keverve) tíz percen belül látványosan fiatalossá és ragyogóvá varázsolja az arcbőrt. A bőrfehérítő hatása miatt a pépet használhatjuk a könyök, a térd vagy a test egyéb, sötétebb területein is. Ebben az esetben a mixtúrához érdemes E-vitamint is keverni.

A kivi mint bőrfrissítő

A kivi levéből készített jégkocka felpezsdíti a bőrt egy hosszú nap után vagy egy fontos eseményt előtt. A bőr azonnal energetizálódik, a hidegnek és az antioxidánsoknak köszönhetően pedig az irritált bőr is megnyugszik.

A kivi mint hámlasztó

A kivi héja ideális bőrradír, ami nemcsak az elhalt hámsejteket távolítja el, de gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

A kivi mint puffadásgátló

Míg egyesek az uborkaszeletekre esküsznek, mások a kivire, az ugyanis gyorsan orvosolja a duzzadt, puffadt szemeket.

Forrás: Healthshots Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!