Legszívesebben megzabálnánk az ősz kedvenc arcpakolását

2022. október 26.
De pihe-puha habos fényvédő és olyan retinol is van Lampért Zsófia újságírónk őszi szépségkedvencei között, amitől minden ránc szedi a sátorfáját és minimum tíz évet fiatalodunk.

szepsegkedvenc-arcmaszk-retinol-fenyvedo

  • A fényvédőt ősszel és télen sem szabad kihagyni a napi szépségrutinból, az Evy Daily Defense Face Mousse SPF 50 pedig olyan könnyű és habos, hogy nem is akarnánk elfeledkezni róla.
  • A kíméletes arctisztítás még fontosabb, hiszen a hideg idő jobban szárítja a bőrt. A Geek & Gorgeous 101 Jelly Joker zselés lemosója a legérzékenyebb arcbőrt is megnyugtatja.
  • Ha melegítő, gyulladáscsökkentő, tápláló arcpakolásra vágyunk, a Neutrogena Curcuma Clear arcmaszkkal lazíthatunk, miközben szépülünk. Ráadásul halloweeni kosztümnek sem utolsó a narancssárga arcmaszk.

Amikor csak azért veszünk meg egy krémet, arcpakolást, lemosót vagy szérumot, mert tetszett a csomagolása, neve vagy a színe, hatalmas meglepetések érhetnek. Ez a meglepetés a következő 3 plusz 1 szépségkedvenc esetén olyan kellemes volt, hogy az impulzusvásárlást követően stabil versenyzői maradtak a szépségrutinomnak.

szepsegkedvenc-arcmaszk-retinol-fenyvedo
Az arcpakolás, amit felfalnánk: Neutrogena Curcuma Clear arcmaszk

Aki úgy van a curryvel, mint Gombóc Artúr a csokoládéval, annak jöhet japán, mangós, zöld, zöldség vagy kesudiós, bármelyiket felfalná. A kurkumával gazdagított Neutrogena Curcuma Clear tisztító arcmaszkot pont ezért muszáj volt kipróbálnom. Ha már kipróbáltam, bele is szerettem: hidratál és nyugtat, a bőröm pedig olyan utána, mint a babáké.

A kurkuma gyulladáscsökkentő hatását már korábban tudományos vizsgálatok igazolták, így valóban hatásosan veszi fel a harcot a pattanásokkal, gyulladásokkal a bőrön. A krémes állag garantálja, hogy a vízhiányos bőr sem szárad tovább, sőt, táplálja és nyugtatja.

A bőrön ugyan nem hagy sárga foltot a kurkumás arcpakolás, viszont arra nem árt vigyázni, hogy a ruhából nem lehet kimosni, ha véletlenül rákenődik vagy rácseppen.

szepsegkedvenc-arcmaszk-retinol-fenyvedo

Pihe-puha habos fényvédő: Evy Daily Defense Face Mousse SPF 50

A fényvédőt nem szabad ősszel és télen sem kispórolnunk a napi arcápolási rutinból. Tévhit, hogy csak nyáron van UV-sugárzás: a nap minden nap felkel, tehát az arcunkat is óvnunk kell, ha nem akarjuk, hogy foltos, pöttyös és idő előtt ráncos legyen. (A különbséget a fényvédő krém használata és nem használata között jól szemlélteti ez a fotó is.)

Akár sminkelünk, akár nem, az Evy Daily Defence Face Mousse SPF 50 pihekönnyű, nyugtató, tápláló fényvédő hab igazi felüdülés a bőrnek. A hideg miatt kipirult, kiszáradásnak indult bőr esetén is visszaadja arcunk rugalmas textúráját és elmúlik a feszítő, égő érzés. 

szepsegkedvenc-arcmaszk-retinol-fenyvedo

A kedvenc retinolod lesz, nem csak ősszel: Elyn’s Lab Age Limit retinol szérum

A 0,5%-os, extrakönnyed retinol szérum tényleg másodpercek alatt beszívódik, szinte gélállagú. Ráadásul nyugtató hatóanyagokkal is bőven felturbózták. A retinolról már ódákat zengtünk, igazi csúcshatóanyag, ha a ráncok és pigmentfoltok elleni küzdelemről van szó.

Arra érdemes figyelni, hogy amikor elkezdjük megismertetni a bőrünkkel a retinolt, legfeljebb hetente két alkalommal használjuk, és ha úgy látjuk, hogy nem okoz problémát, fokozatosan növelhetjük akár 5-7 alkalomra is. Mindig kövesse a retinol szérumot hidratáló, így megelőzhetjük, hogy kirügyezzen a bőrünk a retinol után.

szepsegkedvenc-arcmaszk-retinol-fenyvedo

Az arcápolás jolly jokere: Geek & Gorgeous 101 Jelly Joker arclemosó

Egy újabb olyan szépségkedvenc, amit már a neve miatt imádunk. Ha kipróbáljuk, akkor pedig legszívesebben naphosszat ebben fürdenénk. A Geek & Gorgeous 101 Jelly Joker egy gyengéd, mégis alaposan tisztító, zselés állagú lemosó, ami tökéletesen eltávolítja a (nem vízálló) sminket és a szennyeződéseket, miközben kíméli a hidegtől, időjárástól és a légszennyezéstől megviselt bőrünket, egyáltalán nem szárít és a szemet sem csípi. 

A micellás vizekhez tudnánk hasonlítani, milyen érzés a Jelly Jokerrel arcot mosni, csak sokkal jobban tisztít ezeknél, és végtelenül bársonyos és hidratált érzést hagy a bőrön. 

Fotó: Neutrogena, Skinsmart, Elynslab

Olvass tovább!