Ezek az idei ősz legszebb sminkszínei

2022. november 03.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezúttal álomszép őszi árnyalatokkal, és persze egy jó adag sminktippel érkezik.

Idén különösen színes őszünk van. Alig lehet betelni a természetben látható meleg lombárnyalatokkal, melyek rendkívül inspirálóak. A sminktanácsadások során az úgynevezett földszínek a legtöbbet ajánlott árnyalatok, hiszen remekül illeszkednek a bőr tónusához és nincs olyan szemszín – de tényleg –, amit ne lehetne szépen kiemelni egy barnás árnyalattal. A földszínek szerethetőségét csak fokozza az a tény, hogy nagyon jól kombinálhatóak más árnyalatokkal. Természetességükből adódó simulékonyságuk miatt akár a ruházkodásunkban előforduló erős vagy élénk színekkel is összepárosíthatjuk őket.

oszi-smink-pall-adriennFotó: Jámbor Zsófia

De legyünk óvatosak a semlegesebb barnákkal, mint például a toupe, a kávébarna vagy tejcsoki. Ezeknél sokszor megfigyelhető, hogy bizonyos bőrtípusoknál egészen beszürkülnek. Így például a karikásodásra hajlamos szemeket még inkább el tudják mélyíteni, de még a bőrtónus is veszíthet az üdeségéből általuk.

Ugyanakkor az őszi lombszínek – mint például az okkersárga, a rozsdaszín, a téglavörös, a sütőtökszín, vagy a bordó – a barna olyan rokon árnyalatai, amelyek derűt csalnak az arcunkra. Akár szemhéjfestékként, akár pirosítóként, de akár rúzsként is egy bájosan hívogató összhatást kölcsönöznek a viselőjüknek.

Következzenek a kedvenc őszi sminkinspirációink!

oszi-smink-pall-adriennSmink/styling: Putnoki Réka, Modell: Kovács Réka, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

oszi-smink-pall-adriennSmink/styling: Kátai Anna, Modell: Polák Edina – Face Models, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

oszi-smink-pall-adriennSmink/styling: Katz Nikolett, Modell: Lőrincz Izabella, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

oszi-smink-pall-adrienn

Smink/styling: Bazsó Petra, Modell: Szabó Anita – Icon Model Management, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

oszi-smink-pall-adriennSmink/styling: Putnoki Réka, Modell: Pallos Annamária, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

Olvass tovább!