Kötött pulcsi a körmödön? 2023 legjobb új körömtrendjei

2022. november 15.
A manikűrök, a körömdíszítés és a vibráló színű, izgalmas textúrájú körömlakkok évek óta egyre nagyobb figyelmet követelnek a szépségiparban. A jövő évi körömtrendeket tekintve egy dolgot már biztosan elmondhatunk: egészen izgalmas felhozatal jellemzi majd a 2023-as körömdivatot, mind színek, mint technikai megoldások terén. 

Még hátra van az idei évből két hónap, de a jövő évi körömtrendek már sok manikűrrajongót izgalomban tartanak. Egy biztos, csalódásra nem lesz okuk, állítólag a 2023-as körömlakktrendek egészen izgalmas, széles skálán mozognak és mindenkinek tartogatnak valamit. Öt kedvencet mutatunk be közülük, amelyeket akril, zselés alapon vagy akár természetes körmökön is megvalósíthatunk.

3D művészet a körmökön

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Naomi Yasuda (@naominailsnyc) által megosztott bejegyzés

Dua Lipa és Megan Thee Stallion már idén is előszeretettel szavazott a 3D körmökre, de a speciális dimenziót és textúrát adó műfajjal a szakértők szerint jövőre már egészen sokan fognak közelebbről is megbarátkozni. Ha otthon próbálkoznánk meg vele, érdemes IBD kemény géllakkot használni (vastagabb a textúrája, könnyebb vele a formák kialakítása, formázása), amely lényegében egy építőzselé. A gél megkeményítéséhez szükségünk lesz persze egy otthoni LED- vagy UV-körömlámpára is.

Airbrush körmök

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Naomi Yasuda (@naominailsnyc) által megosztott bejegyzés

Az airbrush alig pár éve nagyot futott az arc alapozása terén, most pedig új formában tér vissza. Az Instagramot már bevette az ezzel a stílussal készült körmök hada, az eredménye pedig, hogy az airbrush körmöket a visszajelzések szerint egészen sokan kérik már a szalonokban is. Naomi Yasuda New York-i körömépítő mester azt mondja, ehhez a technikához ő az Apres Nail Air Gélt használja, amely egy gélfesték és egy kézi airbrush spray duója, és nagyon szép, hibátlan eredményt lehet elérni vele a körmök felületén.

Texturált manikűr és kötött megoldások

A manikűrstílusok egyre összetettebbek, amelyre a leggyönyörűbb példa éppen ez a texturált trend. Ma már nem lehetetlen a kedvenc pulcsid kötésmintáját is a körmöd felületére varázsolni, de egy selyemruha felszínét is meseszépen meg tudják jeleníteni – nem csak a profik. „A matt hatású körmök, ahogyan a fényes körömlakkopciók és -gélek egészen megkönnyítik a réteges textúrák kialakítását, ha otthon, magunknak készítjük is el” – mesélte Elle Gerstein körömművész.

Szinte tökéletesen természetes körmök 

Zendaya, Margot Robbie és a képen látható (kezű) Selena Gomez is nagy rajongója ennek a természetességcunaminak, legalábbis a körmök terén. A maximalista körömtrendek mellett az idei év második felében jelentek meg nagy számban a finom, szofisztikált, szinte teljesen natúr látványt biztosító manikűrök. Állítólag jövőre még erősebb lesz a trend, amit szépen igazol az is, hogy a jövő évi tavaszi–nyári szépségtrendekben is igen erősen képviseltették magukat ezekkel az árnyalatokkal a nagy márkák – OPI, Chanel, Deborah Lippmann – körömlakk-kollekcióikban.

Pop art manikűrök

A képregényművészet ihlette pop art trend már idén kezdetét vette, és a 3D körmökre kikacsintós stílus csak egyre erősödik. „Imádom, hogy sokoldalú és nemcsak a színek terén, de a körmök fazonját illetően is.” Sok minden szerepel a körömformák sorában, a koporsó kontúrtól az orosz mandulán át a tűsarok „fazonig”. A körmösök is imádják, mégpedig azért, mert széles játék teret enged a kreativitásnak.

Olvass tovább!