Extrém és klasszikus: ezek lesznek 2023 kedvenc snittjei

2022. november 21.
Izgalmas év elébe nézünk, 2023 merész snittjei közé nemcsak Jeanne d'Arc, de Csipkerózsika is bekerült.

Az új év sokak számára új frizurát is jelent, egyáltalán nem meglepő hát, ha sokan már most 2023 hajtrendjeit kutatják. Csalódni senki nem fog, a kínálat ugyanis bőséges, a csavarral megbolondított klasszikusok mellett teret kap néhány új, merész és különleges snitt is. Mutatjuk azt a hat fazont, ami biztosan meghódítja a következő évet.

Farrah Fawcett

2023 egyik kedvenc frizurája a ‘70-es években volt igazán felkapott – elsősorban Farrah Fawcett színésznőnek köszönhetően. „A fazon hasonlít a bob vágásához, finom rétegekkel készül, amelyek lehetővé teszik a haj mozgását” – magyarázza Frédéric Fekkai New York-i hajszobrász, és hozzáteszi, a snitt a szemöldök mentén halad, és úgy keretezi az arcot, hogy az kiemelje annak íveit, kontúrjait.

Kaia Gerber

Bár a polip (octopus) snittként ismertté vált fazon idén is hódított, népszerűsége 2023-ban tovább növekszik. „Ez a vágás egy klasszikus kócos haj, ahol a rock és a glamúr találkozik” – mondja Fekkai, aki hozzáteszi, ebben az esetben is rétegekben kell gondolkodni, a vége legyen hosszú, akár a polip csápja. Ez a snitt egyenes és hullámos hajnál működik a legjobban, különösen akkor, ha valaki minimális formára vágyik.

A karanténból maradt ránk a még mindig népszerű, függönyfrufruval is kombinálható Jennifer Lopez-snitt, amivel nem kell túl sokat bajlódni, a layeres vágás teszi a dolgát. A fazon nagyszerűségét a sokoldalúsága adja, hiszen a legtöbb arcformával és hajtípussal működik. Egy keskeny arc, illetve áll ezzel a fazonnal teltebbé tehető.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BILLIE EILISH (@billieeilish) által megosztott bejegyzés

A rocker fazon, amit a szerelmes Billie Eilish is felfedezett magának, csak ránézésre egy összeszedetlen snitt, valójában precízen kialakított, drámai layereket rejt, amelyek mintegy előre tolják a hajkoronát. „A fazon szinte minden hajtípusnál működik, minél vadabb, annál jobb” – mondja Magda Ryczko mesterfodrász.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Leigh-Anne Pinnock (@leighannepinnock) által megosztott bejegyzés

„A retró és a modern hangulat keveréke miatt a mixie jövőre is felkapott lesz. Ez lesz a »menő csaj« snitt 2023-ban” – magyarázza Jamie Wiley hajszobrász, és hozzáteszi, a mixie egy hibrid hajvágás, amiben felfedezhető többek között a pixie is. A vágás nagyszerűségét az adja, hogy csak minimális „karbantartást” igényel.

bob frizura

A box bob, ami idén a legnagyobb kifutókat is meghódította, 2023-ban is népszerű lesz, azt ugyanis a haj arcfelvarrásaként tartják számon. A telt hatást keltő fazon szabályos vágással érhető el, ami az állnál ér véget. A telt, texturált snitt kiváló választás lehet azok számára, akik finom szálú, lapos hajjal rendelkeznek.

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!