Ez a különleges olaj lassíthatja a bőr öregedését

2023. március 01.
A TikTok egyik aktuális trendje egy kimondottan jótékony hatású receptúrára, a magnéziumolajra hívja fel a figyelmet, ami nemcsak az izmoknak tesz jót, de a bőrnek is.
magnéziumolaj
  • A magnéziumolaj a közösségi média aktuális kedvence.
  • A magnézium-kloridból és vízből előállított permet számtalan jótékony hatással bír, például lassítja a bőr öregedését.
  • A magnéziumolaj a jó alváshoz is kapóra jön, nem beszélve a menstruációs görcsökről.

Aki bírja a sebességet, még ma regisztráljon a TikTokra, ott ugyanis olyan gyors ütemben váltják egymást a legkülönfélébb trendek, tippek, praktikák, hogy ember szabályosan beleszédül. Míg tegnap az ajkak éjszakai leragasztásának és a dán öltözködési trend térhódításának lehettünk szemtanúi, ma már a magnéziumolaj kapja a nem kevés reflektorfényt és hashtaget.

Mi az a magnéziumolaj?

A magnéziumolaj az emésztőrendszer kikerülésével, a bőrön keresztül, az érintett területen felszívódva hasznosul: segíti a megfelelő izomműködést és helyreállítja az ideális magnéziumszintet. Például kiváló megoldás lehet álmatlanság, izomgörcs vagy épp menstruációs fájdalmak esetén. Valójában nem is olaj, magnézium-klorid és víz keveréke, ám érzetre nagyon hasonlít rá. Sokan maguk készítik el otthon desztillált víz felforralásával és magnézium-klorid hozzáadásával.

Ezek a magnéziumolaj előnyei

A szervezetnek elemi szüksége van rá: segíti az idegrendszer szabályozását, javítja az izomműködést, stabilizálja a vércukor- és vérnyomásszintet, és támogatja a csontok egészségét.

magnézium-klorid

Magnézium-klorid

  • Csökkenti az izomfájdalmakat: a helyileg alkalmazott magnéziumolaj gyorsan segít az izom-és idegfájdalmak enyhítésében, hiszen közvetlenül a véráramba szívódik fel, így gyorsabban jut el a „rászoruló” sejtekhez és szövetekhez. Ha szájon át, tabletta formájában vennénk be a magnéziumot, annak először át kell jutnia az emésztőrendszeren.
  • Enyhíti a görcsöket: a magnéziumhiány egyik legegyértelműbb jele a görcs, amit sokan a menstruációjuk során tapasztalnak. Mivel a menstruációs ciklus második felében a szervezet természetes magnéziumszintje csökken, a görcsök enyhítése miatt (is) érdemes gondoskodni annak pótlásáról.
  • Segíti a jó alvást: A magnézium akkor került igazán a figyelem középpontjába, amikor kutatásokkal igazolták, hogy annak pótlása hozzájárul a jó alváshoz: a magnézium ugyanis kiegyenlíti az idegrendszerre nyugtatólag ható neurotranszmitter, a GABA (gamma-aminobutyric acid) szintjét, ami többek között a félelmet és a szorongást is enyhíti, de jótékony hatással van az ADHD-ra és a depresszióra is.
  • Megszépíti a bőrt: a bőrbe masszírozott magnézium nemcsak az öregedést lassítja le, de a bőr zsírosodásának csökkentésével a pattanásokra és az aknékra is jótékonyan hat. Azokkal a szabad gyökökkel is felveszi a harcot, amelyek a ráncok és a májfoltok kialakulásáért felelnek.

Így használd a magnéziumolajat!

Mielőtt magunkra fújnánk, tusoljunk le, vagy mossuk le a bőr felszínéről a testápolót! Fújhatjuk a tenyerünkbe, hogy aztán bemasszírozzuk az érintett területet, de közvetlenül is rápermetezhetjük azt. Figyeljünk rá, hogy szembe, nyálkahártyára ne kerüljön!

Bár a magnéziumolaj mellékhatásai nem gyakoriak, akinek érzékenyebb a bőre, keresse a kifejezetten erre a bőrtípusra készített termékeket, a magnézium-klorid ugyanis olykor bizsergést, bőrpírt és viszketést is kiválthat. A zavaró tünetek testápolóval, illetve fél óra elteltével egy zuhannyal könnyen orvosolhatók.

Forrás: refinery29, Fotó: Getty Images