Szépülj a természet és a tudomány erejével!

2023. március 24.
Bár nagyon jó, ha az embernek megvan a jól bevált (a bőrtípusához, az aktuális évszakhoz és a korához igazított) szépségápolási rutinja, olykor nem árt, ha picit megszakítja a forgatókönyvet. Ez történt velem is: megtapasztalhattam, mit jelent a tudomány legújabb szupertermékeivel szépülni, és hogy milyen az, amikor az ember a természet jótékony összetevőire bízza magát.

Testi, lelki megújulás a béke szigetén

Miközben a csapból is az Anti-Aging folyik, csak kevesen gondolnak bele abba, hogy maga a kifejezés mennyire káros hatással van ránk. Ebből az alapgondolatból építkezett Magyarország első Pro-Aging kozmetikai szalonja, a Paava, ahol a szakemberek arra biztatnak, hogy ahelyett, hogy megfeszülve próbálnánk megállítani az idő kerekét, szépüljünk okosan, tudatosan és méltón. Ebben nyújt támogatást a budai ékszerdobozszerű szalon is, ahol már a bejáratnál megsimogatja az embert a kedvesség, a béke és az elcsendesülés érzése. Bár jó pár kezelés között válogathatunk, érdemes a szakember tanácsát kikérni, hogy a bőr – aktuális állapota alapján – valóban a leghatásosabb kezelést és összetevőket kapja. Ezt laikusként eldönteni szinte lehetetlen, hiszen a bőr állapotát a legkülönfélébb külső és belső tényezők (pl. hormonális állapot, kávéfogyasztási szokásaink, a gyógyszerek, de még az alvás minősége is) befolyásolják. Erre a számtalan bőrállapotra válaszul született meg a francia kozmetikai világmárka, a Biologique Recherche módszere, amely több mint 40 éves tapasztalatra épül, és amivel a szalonban is találkozhatunk. A márka termékeit egyre többen választják, azok ugyanis komoly biotechnológiai és orvosi kutatások alapján megkomponált, a legkorszerűbb gyártási technológiák alapján tökélyre fejlesztett receptúrák mentén születnek; magas koncentrációjú aktív szárazföldi és tengeri növényeket, illetve biotechnológiai kivonatokat tartalmaznak, de nincs bennük szintetikus összetevő. A bőrdiagnosztika során kiderül, egy vízhiányos, fáradt, rosacea tendenciájú, fakó, urbanizált bőrtípusra kiválóan hatnak azok a kezelések, amelyek oxigenizálják a bőrt. Felfrissítik, bejuttatják a hajszálerekbe a tiszta oxigént, ragyogóvá teszik az egész bőrképet, az ember másfél óra után úgy néz bele a tükörbe, hogy simán elhiszi, hirtelen aludt tíz órát. A Paavát korosztálytól függetlenül, férfiaknak és nőknek, párban és egyedül is szívből ajánljuk, de legfőképp azok lubickolnak majd a szépülés élményében, akik hisznek a tudomány legújabb fejlesztéseiben, a tiszta komponensekben és a jótékony csíben, ami a szalon minden négyzetcentiméterét áthatja. 

Némi természetes botox

Aki hiszi és szereti a fitokozmetika erejét, elmúlt negyven és gondjai akadnak a mimikai ráncokkal, adjon esélyt a Vagheggi új, limitált kiadású termékénék, az Oro Fiorentino ránctalanító „botox like” arckrémnek, ami hexapeptidekkel és adenozin összetevőkkel táplálja a bőrt. Miközben ellazítja az izomrostokat, kisimítja a ráncokat, stimulálja a kollagén termelődését és erősíti a bőrt. A krém nemcsak hatásában erős, de illatban, textúrában és tapintásban is: felhordáskor nem lehet nem beleszeretni a púderes-virágos-gyümölcsös illatba, a bársonyos, simogató érintésbe, aminek összhatása az egész bőrt átjárja. A krém smink alatt is hibátlanul működik, igaz, az ember csak nehéz szívvel hord fel erre a textúrára bármi mást. 

Vagheggi

Savas hámlasztás otthon

A karantén óta sokan vannak, akik komoly mélységekig fejlesztették szépségápolási tudásukat, a házi szépségápolás énidős perceiről pedig azóta sem akarnak lemondani. Többek között rájuk is gondolt az Ilcsi, amikor összeállította háromhetes savas hámlasztó kúráját, amit otthon is biztonsággal el lehet végezni. A tiszta bőrre első lépésben az AHA biológiai hámlasztót kell felhordani, ami az alma, a naspolya és a szőlő értékes összetevőivel hat. Erre a rétegre kell felhordani az esemény előtti paprikás pakolást, ami pillanatokon belül csípni kezdi a bőrt. Ezen a ponton megijedni nem szabad, a kellemetlen érzés a száradással hamar enyhül. A dupla pakolást negyven percig kell az arcon hagyni, majd lemosni. Bár a kipirult bőr bizarr látvány, nem lehet nem észrevenni, hogy az élénkítés látványos munkát végez: a bőr érezhetően feszesebb, ragyogóbb, simább. A házi hámlasztás egyik legjobb része a spirulina zöld maszk, ami szinte azonnal megnyugtatja a bőrt. Húsz perc után mossuk le, majd hordjuk fel a Rozi névre keresztelt nyugtató, pórusösszehúzó szérumot, aminek legfontosabb alkotóeleme a csipkebogyó, mely gazdag C-vitaminban, erősíti a kötőszövetet és a vérerek falát, valamint gyulladáscsökkentő hatású.