Ezzel a technikával távolítsd el a szemsminkedet

2023. április 25.
Míg az idő előrehaladtával egyre ügyesebben sminkel az ember, és szinte automatizmussá válnak az egyes mozdulatok, van, ami nem lesz könnyebb: a smink eltávolításának gondos és precíz művelete.
arctisztítás
  • Sajnos a nap végén a smink eltávolítását sokan félvállról veszik.
  • A szemkörnyék területén a smink eltávolítása különösen fontos, ugyanis erre a területre kerülnek a legmakacsabb termékek, és ez a terület a legszenzitívebb.
  • Szakértők szerint a gyengéd és alapos ápolás nem zárja ki egymást. 

Az arc alapos tisztítása sokak számára nyűg, nem veszik komolyan – vagy éppenséggel egy fárasztó munkanap után már nincs meg a figyelem ahhoz, hogy a teljes smink lekerüljön az arcról. Bár a sminklemosás az egész arcot érinti, a szemkörnyék területe különösen nagy odafigyelést igényelne: azon túl, hogy a szemsmink általában „makacsabb”, eltávolítása nehézkesebb, ezen a területen a bőr nagyon érzékeny, gyengéd és gondos tisztítást igényel. Szerencse, néhány egyszerű módszerrel hatékony és kíméletes lehet a smink eltávolítása.

„A szem körüli bőr területén könnyebben alakulnak ki finom ráncok, hamarabb vékonyodik el és öregszik meg a bőr, ezért fontos, hogy rendkívül gyengédek legyünk ezen a területen” – magyarázza Adi Kempler Los Angeles-i sminkes, és hozzáteszi, nem könnyű feladat gyengédnek lenni, miközben a szemsmink, különösen a szempillaspirál az egyik legnehezebben eltávolítható kencénk.

Szakemberek szerint a szempillaspirált úgy lehet a leghatékonyabban eltávolítani, ha sminkeltávolító korong segítségével felhordunk némi lemosót a pillákra, hagyjuk hatni pár percig, majd átfésüljük egy tiszta spirálkefével, hogy aztán az így feloldódott terméket el tudjuk távolítani. A technika természetesen nemcsak a pilláknál működik, az arc több területén is bevethető. Fontos, hogy a lemosónak időt adjunk, hogy feloldja a sminket.

A szemsmink eltávolításához ne használjunk hagyományos arctisztítót, könnyen megesik, hogy ennek hatására a bőr ezen a területen kiszárad és érzékennyé válik. Fontos, hogy a szemkörnyék területén sminklemosó krémet, olajat vagy balzsamot használjunk!

Az sem mellékes, hogy milyen mozdulatokkal tisztítjuk meg a szem területét: érdemes először a szempilla vonalát végighúzni úgy, hogy a szem belső sarkától kifele haladunk. Ezt követően térjünk vissza a belső sarokhoz, és tegyünk lefelé irányuló mozdulatokat a pillákon.

Forrás: The List, Fotó: Getty Images