Szempillaspirál-koktél az új sminkőrület

2023. január 05.
Azt eddig is tudtuk, hogy a szempillaspirál csodákra képes, a sminkesek szerint azonban ez a hatás fokozható, ha keverjük az egyes spirálokat.
  • A TikTok felhasználói odáig vannak az egymásra rétegelt különböző szempillaspirálokért.
  • A különböző termékek segítségével, vagyis a szempillaspirál-koktéllal jóval látványosabb eredmény érhető el.
  • A számunkra leginkább megfelelő végeredmény érdekében összeállíthatjuk saját koktélunkat.

Az angolban mascara cocktailing kifejezés alatt fut az a legújabb sminkőrület, ami a TikTokot is keresztül-kasul bejárta már. A technika lényege, hogy más-más termékekkel alkotjuk meg az egyes szempillaspirál-rétegeket.

szempillaspirál

„Mindannyiunknak van otthon néhány különböző szempillaspirálja, amelyet nagyon szeret, a szempillaspirál koktélozásával pedig rétegezni tudjuk azokat, hogy egyszerre élvezhessük mindegyik előnyét” – magyarázza Jackie Piccola New York-i sminkes, és hozzáteszi, a legtöbb szempillaspirál általában egy dologra összpontosít: a hosszabbításra, a sűrítésre vagy épp a göndörítésre, ritka, hogy egy termék az összes hatást „tudja”, ám a keveréssel összeállíthatunk egy igazán hatásos kombinációt. Azt persze mondani sem kell, hogy a lehetőségek tárháza végtelen, ki kell kísérletezni, hogy kinél mi működik a legjobban. A trükk nemcsak a TikTokon, de a hírességek körében is felkapott, Jessica Alba nemrég meg is osztotta saját koktélját, amely két alapozót és egy hosszabbító szempillaspirált tartalmaz.

Így készítsd el a saját szempillaspirál-koktélodat!

Jackie Piccola mindenkinek azt javasolja, hogy kísérletezés előtt vegye alaposan szemügyre tulajdon szempilláját, és nézze meg, milyen a felépítése. Egyenes, van benne természetes hajlás, a szálak rövidek vagy finomak? Világosak, sötétek? Ha ez megvan, próbáljunk elindulni az alábbi koktélok mentén:

  • Hosszabbító + sűrítő szempillaspirál: Ha finom, rövid vagy göndör szempillánk van, ezzel a keveréssel próbálkozzunk, hogy telt és feltűnő legyen a hatás.
  • Göndörítő + volumennövelő szempillaspirál: Ha vékony, egyenes szempillánk van, ezzel a keverékkel göndörebb és hangsúlyos eredményeket érhetünk el.
  • Vízálló + normál szempillaspirál: Mivel néhány vízálló formulából hiányoznak az olyan hatások, mint a térfogatnövelés, a hosszabbítás, ezért ez a koktél kimondotta jó ötlet. „Először egy vízálló göndörítő szempillaspirállal kezdem, és a szempillák gyökerénél lévő rétegek felépítésére koncentrálok. A vízálló formula erősebb, tartósabb alapot is biztosít. Ezután, amíg a szempillák még nedvesek, egy hosszabbító szempillaspirált húzok a középső szempillák fölé. A középső szempillák hosszának növelésével megnyitjuk a tekintetet, az Bambi-hatást kölcsönöz. A vízálló alap pedig biztosítja, hogy a nap folyamán ne maszatolódjon el a szempillaspirálunk” – mondja Piccola.

A sminkes szerint fontos észben tartani, hogy ez a technika kísérletezést igényel, míg egyes kombinációk működnek, mások rossz ötletnek bizonyulhatnak. Időbe telik, amíg megtaláljuk a számunkra tökéletes megoldást.

Forrás: Purewow Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!