Apró bakik, amit a legtöbben elkövetünk arctisztítás közben

2022. április 11.
Ma már mindenki egyetért abban, hogy az arctisztítás a napi szépségápolási rutin alapköve, néhány banális hibát mégis rendszeresen elkövetük. A Clean & Smart Beauty bloggerei gyűjtötték össze ezeket.

Bármilyen szépségápolással kapcsolatos blogot, cikket vagy posztot olvasunk, abban minden bőrgyógyász és szakértő egyetért, hogy az arctisztítás a mindennapi rutinunk alapköve. A szép bőr feltétele, hogy ne feküdjünk le sminkben, vagy hogy reggel is legalább áttöröljük az arcunkat.

A mostanában trendi dupla arctisztítás (double cleansing) azért is olyan népszerű, mert a városi port, a fényvédőt, a sminket egy egyszerű áttörléssel csak kis eséllyel tudjuk teljesen leszedni. Tehát amennyiben alapos munkát akarunk végezni, szuper a dupla arctisztítás. Ilyenkor pedig bevethetjük a bőrtípusunknak megfelelő, kedvenc arctisztítóinkat. Már csak az a kérdés: hogyan?

arctisztítás

Alapos tisztítás

Ha leszedtük a sminket egy olajos, balzsamos lemosóval, a következő lépésben jöhet a mélytisztítás. Amellett azonban, hogy a bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjuk, vannak kisebb bakik is, amelyekről lehet, hogy nem is tudtunk eddig.

1. Kézmosás

Mielőtt arcot mosnánk, figyeljünk rá, hogy a kezünk is tiszta legyen. Gondoljunk csak bele, koszos kézzel mennyi mindent felviszünk az arcunkra.

2. Nem jó hőmérséklet

Az arcmosás során nagyon fontos, hogy se túl meleg, se túl hideg ne legyen a víz. A túl forró víztől kiszáradhat, kipirosodhat a bőr, a túl hideg pedig nem engedi a pórusokat megnyitni, ezáltal nem is tudjuk úgy megtisztítani. A langyos víz a tökéletes megoldás.

3. Koszos törölköző

Az arcunk megtörléséhez mindig tiszta és csak erre a célra félretett törölközőt használjunk, azaz ezt igenis cseréljük nap mint nap.

Fotó: Getty Images

A teljes cikket olvasd el a Clean & Smart beauty oldalán!

Olvasd el ezt is!