Frizuratrend: visszatérnek a ‘80-as évek

2023. április 27.
Nincs új a nap alatt, trendek dolgában húszévente van ismétlődés. Ami a frizurákat illeti, a '80-as évek vagány, kócos és játékos snittjeit gondoljuk újra.
Madonna

A ’80-as évek úgy vonult be a világtörténelembe, mint az önkifejezés, a szabadság és a lázadás időszaka, amit a kor divat- és szépségtrendje is tökéletesen tükrözött. Bátor sminkek, élénk színű ékszerek, strukturált sziluettek, giga válltömések, és méretes frizurák hirdették az életérzést – egészen pontosan azt, hogy mindenki megérdemli a reflektorfényt. Ezek a trendek térnek most vissza, többek között frizurafronton: újra hódítanak a kevés karbantartást igénylő, elegánsan kócos bozontok, a kreppelt haj, a lófarok és méretes disco fürtök. Mutatjuk!

Magas copf

Ariana Grande szabályos hajkoronájával ellentétben a magas copf úgy az igazi, ha minél nagyobb és rendetlenebb. Persze a göndör hajúak előnyben vannak, de göndöríteni is ér!

Masnis félcopf

A ‘80-as években fontos szerepet kaptak az olyan kiegészítők, mint az ékszerek és az olyan hajdíszek, mint a masni. A félcopfnak köszönhetően nemcsak a fülbevalók váltak láthatóvá, de a méretes hajkorona megzabolázása is megoldottá vált.

Féloldalas bob

A visszatérő retró frizurák között szerepel a féloldalas bob is, amit szinte bármilyen fazonnal meg lehet csinálni. Különösen a rövid, nagy volumenű frizurákkal mutat jól.

Féloldalas copf

Az aszimmetria hatalmas trend volt a ‘80-as években, aminek egyik legegyszerűbb technikája a féloldalas copf volt, amit minél feljebb pozicionáltak, annál vadabb hatást keltett.

Francia csavar

Az akkori idők egyik legnépszerűbb frizurája a hanyagul és rendetlenül felcsavart konty volt, amit egész egyszerűen egy lófarokból tekertek fel.

Aszimmetrikus bob

A bob mindig jó választás, aki pedig szeretne bele némi csavart, válassza az aszimmetrikusat, aminek mértéke csakis bátorság és kreativitás kérdése. 

Kreppelt haj

A frizurát igazán népszerűvé Madonna és Cyndi Lauper tette, a kreppelővel előállított cikkcakkok rengeteg textúrát és volument adtak a hajnak. Szerencse, hogy a hővédőknek és a profi eszközöknek köszönhetően ma már a haj sem károsodik annyira, mint anno.

Mullet

Bár ez a nagyon vagány snitt nem áll mindenkinek jól, az biztos, hogy egyre többen próbálkoznak vele. A fodrászok óvatos, fokozatos rövidítésre buzdítanak mindenkit.

Forrás: Glam, Fotó: Getty Images