Madonna az első nő, akinek minden évtizedben volt Billboard top 10-be jutott albuma

2022. szeptember 02.
A legújabb albuma, a Finally Enough Love a nyolcadik helyen nyitott a Billboard 200-as listáján. Ezzel Madonna az első nő, akinek az 1980-as évek óta minden évtizedből van egy top 10-es albuma. Összességében is csupán tíz művésznek sikerült karrierje során ilyen mérföldkövet elérnie.

Finally Enough Love: 50 Number Ones a teljes címe Madonna legújabb remixalbumának, mely a Billboard 200-as listáján egyből a nyolcadik helyen nyitott. Ezzel ő lett az első nő, akinek sikerült top 10-be kerülnie az 1980-as, 1990-es, 2000-es, 2010-es és 2020-as években is, derült ki a Billboard statisztikájából.

A nők között ez Madonnának sikerült először, de a férfiak közül is csak kilencen tudtak elérni ilyen sikert. Az AC/DC, Paul McCartney, Def Leppard, a Metallica, Ozzy Osbourne, Robert Plant, James Taylor és Bruce Springsteen tudott csak ilyen hibátlan sorozatot produkálni a Billboard 200-as listáján.

madonna-billboard-top10-album

Madonna saját magáról elnevezett debütáló albuma hangos sikert aratott, amikor 1984-ben megjelent, és azonnal a top 10-be került. A későbbi lemezek közül a Like a Virgin, a True Blue, a Like a Prayer és a Who’s That Girl dalai értek még el top 10-es helyezést. Az 1990-es években Madonnának hét albuma is a csúcson nyitott, köztük az I’m Breathless: Music From and Inspired by the Film Dick Tracy, a The Immaculate Collection, az Erotica, a Bedtime Stories, a Something Remember, az Evita filmzenéje és a Ray of Light című album. 

A 2000-es években ehhez jött hét újabb album: a Music, a GHV2: Greatest Hits Volume 2, az American Life, a Confessions on a Dance Floor, a Hard Candy és a Celebration. 2010-ben a Sticky & Sweet Tour, az MDNA, a Rebel Heart és a Madame X nyitott a Billboard első tíz helyezettje között. 

Már önmagában az is lenyűgöző, hogy Madonna 23 albuma a top 10-ben nyitott, ráadásul ezek közül 9 az első helyen: a Like a Virgin, a True Blue, a Like a Prayer, a Music, az American Life, a Confessions on a Dance Floor, a Hard Candy, az MDNA és a Madame X voltak a legsikeresebb Madonna-albumok az indulás szempontjából.

A Finally Enough Love remixalbum, a Madonna-rajongók valószínűleg kevés újdonságot találnak rajta, mivel az énekesnő 50 olyan dalát dolgozták fel, mely a Billboard első helyén szerepelt. Mégis rögtön 28 ezer darabot eladtak belőle az első héten, ilyet legutóbb a remixalbumok közül csak Beyoncé 2014-es More Only című lemeze tudott elérni, valamint Justin Bieber 2011-es Never Say Never című albuma. Ezzel Madonna jelenleg a második helyen áll a Billboard lemezeladási listáján, csupán Taylor Swift előzi meg, akinek tízszer sikerült a lemezével első helyen debütálnia.

Forrás: Huffington Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!