Ápolnak és védenek – megérkeztek a hibrid arckrémek

2023. június 02.
A top bőrápolók és a magas faktorszámú fényvédők legjobb tulajdonságait ötvözi az arckrémek új, hibrid generációja – köztük igazi anti-aging szupersztárokkal.
könnyu-naptejek-napvedok

Szérum, nappali arcápoló, és még fényvédőt is fel kéne kenni az alapozó előtt – nem mindenki érzi komfortosnak a több réteg kozmetikumot a bőrén. Számukra (is) ideálisak az arcápoló-fényvédő hibrid készítmények, amelyeket kifejezetten mindennapos használatra fejlesztettek ki, és amelyek fontos és praktikus részét képezhetik a bőrápoló rutinnak. 

„Az UV-sugárzástól óvni kell a bőrt, hogy megőrizzük az egészségét és fiatalságát – figyelmeztet dr. Gyöngyösi Nóra PhD bőrgyógyász szakorvos. – Míg a leégésért, bőrkárosodásokért felelős UVB-sugárzás elsősorban erős napsütés esetén, a photoaginget, vagyis a fény okozta öregedést kiváltó UVA-sugárzás valamilyen mértékben minden egyes nap éri a bőrt. Roncsolja annak kollagénszerkezetét, csökkenti a teltségét, mély ráncokat és pigmentfoltokat okoz. Ezért olyan hasznos egy hidratáló és anti-aging összetevőket tartalmazó, és egyben magas védelmet biztosító bőrápoló, amelynek segítségével kevesebb lépésben különösen hatékony ápolást és védelmet biztosíthatunk.”

Könnyed állaguknak és nem tapadós textúrájuknak köszönhetően ezek a fényvédő-arcápolók sminkalapnak is kiválóak.

Esthederm Photo Reverse fényvédő hiperpigmentált bőrre a mindennapokra
Nagyfokú védelmet nyújt az UVA- és UVB-sugárzás ellen, a pigmentfoltok megjelenésével szemben, valamint világosítja is a bőrt. Óvja a DNS-t és megelőzi a sejtek károsodását.
Yves Saint Laurent Pure Shots Airthin UV Defender SPF50+
Marokkói citrushéj és niacinamid kombinációjával teljes körű védelmet nyújt a városi por, a légkondicionálás, a pollenek, a szárazság, a füst és más szennyező anyagok ellen. Megfiatalítja és ragyogóvá teszi az arcbőrt.
Kiehl\'s Ultra Facial Cream SPF30
A népszerű Ultra Facial Cream már magas fényvédelemmel is elérhető. Tengeri gleccserekből származó glikoproteinnel 24 órás hidratálást biztosít, és puha, komfortos érzetet hagy maga után.
Estée Lauder Perfectionist Pro Aqua UV Gel szérum
A könnyed gél láthatatlan védőfátylat hoz létre a bőrön – száz százalékig ásványi eredetű fényvédővel, tigrisliliom-kivonattal, zöld teával, C- és E-vitaminnal. Segít megóvni a bőr elasztintartalmát és semlegesíteni a mikroszemcsés por vagy az ózon káros hatásait is.

Fotó: Marie Claire – Archív, Unsplash

A többi terméket a Marie Claire legfrissebb számában találod!