5 szépségtrükk, ami egy fillérbe sem kerül

2023. június 14.
A méregdrága, ikonikus szépségszérumok és maszkok világán túl is vannak olyan bőrápolási trükkök, amelyek hozzájárulnak a bőrünk, hajunk szépségéhez, mégsem kerülnek semmibe. Következzen öt hatásos és olcsó, pontosabban ingyenes szépségtrükk.
szepseg-olcso-trukk

Szinte állandóak ma már a tematikus szépségnapok, fekete péntekek vagy éppen cyber hétfők, ám a szépségápolási szektor jó néhány szereplője így is komoly kiadást jelent a mindennapok szintjén. Nem véletlenül értékelődött fel napjainkra ismét az otthoni, DIY, azaz csináld magad szépségápolás és a filléres szépségtrükkök népszerűsége, amely nem feltétlenül csupán olcsóbb, hanem adott esetben akár teljesen ingyenes is lehet.

Gőz, az ingyenes fixáló permet

A setting mist, vagyis a fixáló permetekből rengetegfélét árulnak, rengeteg hozzáadott extrát is várhatunk a sokszor meghökkentő árért, ám ha az elvárásunk csupán az, amit a termék neve ígér, vagyis a fixálás, akkor az otthoni, fürdés utáni fürdőszobai gőz is remek megoldás lehet. Az arctisztítás és hidratálás után jöhet a smink, majd egy óvatos zuhany. A gőz ugyanis természetesebbé varázsolja és hosszabban tartóvá teszi az alapozásunkat. Ha végeztünk a zuhannyal, elkerülve az arcot, finoman, ujjbeggyel paskolgassuk meg a bőrünket, még jobban egybedolgozva az alapozást.

Ajakpuhítás fogkefével

szepseg-olcso-trukk

Ha gyűjtőcsomagban vásároljuk a fogkefét, vagy akad egy fölösleges, ki nem használt darab, bevethetjük olcsó szépségtrükként az ajakszépítésért. Vigyünk fel a sörtékre egy kis ajakbalzsamot, majd írjunk le vele finom kis köröket. A gyengéd hámlasztás során jöhet egy második adag balzsam is, majd várjunk öt percet, amíg felszívódik. Az ajkaink tökéletesen puha állapotban lesznek, amelyen a matt rúzsok kivételesen jól mutatnak.

Mágikus hajszárító törölköző helyett pamutpóló

Ma már meseszép és szuperpraktikus mikroszálas törülközők kaphatók, amelyek anyaga nem sérti fel a kutikulát, természetesen szép fényt és puhaságot ígér a nagyon gyors száradás mellett. Ha egyelőre nem ruháznánk be egy ilyen mikroszálas csodára, akkor egy régi pamutpóló is megteszi a hagyományos törölköző helyett olcsó szépségtrükként. A pamut gyorsan felszívja a vizet, és kevésbé szöszösít.

Trükkös úti smink

Te is azok közé tartozol, akik a kedvenc sminkceruzáikat nem használják már fel, amint apró, alig párcentis miniceruzákká fogynak „életidejük” vége felé? Adj nekik egy második lehetőséget, és külön gyűjtve őket jelöld ki úti méretű, praktikus kedvenceknek. Egy rövid városlátogatáson egy kis sminktáskában többen meglapulva is szinte teljes sminkkészletet adnak ki.

Jégkocka, az örök jolly joker

Bármikor bevethetjük, atombiztos olcsó szépségtrükként hat és gyorsan. Egy átmulatott vagy épp átdolgozott éjszaka után is szépen teljesít az arcon vagy a szem alatt. Csillapítja a bőrpírt, csökkenti a puffadást.

Forrás: Into the Gloss, Fotó: Getty Images, Unsplash