3 olcsó és bevált indiai szépségtrükk

2023. június 09.
Az indiai nők életében irigylésre méltóan sok és hasznos ősi szépségpraktika sorakozik fel, az anyáról lányára szálló bevált szépségtippek közül mutatunk be néhányat, amelyet mi is könnyedén bevethetünk.
indiai-szepsegtippek

Gyors és hatásos összetevőkben nincs hiány az indiai nők praktikái között, akik hagyományosan nagy hangsúlyt fektetnek a természetes összetevők használatára. Az indiai szépségápolás ezen, sokszor évszázadosaknál is régebbi módszerei egyre nagyobb nemzetközi népszerűséget élveznek, szerte a világon használják és elismerik a DIY indiai szépségrecepteket azok természetessége és hatékonysága miatt.

Alap indiai alapanyagok

Nagy eséllyel a magyar háztartásokban nem éppen annyira kézenfekvő, és gyakori alapanyagok ezek mindig, de mi most viszonylag egyszerűbb indulókkal érkezünk, amelyeket mindenképp érdemes kipróbálni a szépségrutinban. Egyrészt, mert itthon sem számítanak olyan költségesnek, mint egy-egy márkás szépítőszer, másrészt egészen egyszerű beszerezni őket. Ha arról megbizonyosodtunk, hogy nem vagyunk érzékenyek rájuk, akkor akár már néhány perces tevékenységgel remek, olcsó és hatásos házi kencéket alkothatunk magunknak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

BARE | BODY | BEAUTY co. (@barebodybeautyco) által megosztott bejegyzés

Kurkuma és tej arcpakolás

A kurkuma nagy favorit az indiai nőknél, nem véletlenül. Tökéletesen alkalmas a bőr megtisztítására és felfrissítésére, míg a tej hidratálja és táplálja az arcunkat, ráadásul 10 g őrölt kurkumát már 150 forintos áron is szerezhetünk.

Elkészítés:

Keverjünk össze egy teáskanál kurkumát és egy evőkanál tejet, míg pasztaszerű állagot kapunk. Használjuk maszkként, vigyük fel a mixet az arcunkra, majd hagyjuk hatni 15-20 percig, végül langyos vízzel öblítsük le.

Méz és citrom maszk

Végtelenül egyszerű, mégis hatásos kombináció, amely az indiai és a magyar nők konyhájában is ugyanúgy fellelhető alapanyagokból készül. A méz köztudottan nagy hidratálómester, gyönyörű simává varázsolja a bőrt, míg a citrom frissítő hatású és segít a bőrön lévő elszíneződések, foltok csökkentésében.

indiai-szepsegtippek

Elkészítés:

Keverjünk össze egy teáskanál mézet és egy teáskanál frissen facsart citromlevet. A masszából vigyünk fel egy vékony réteget az arcra, majd hagyjuk hatni negyed órát. Ezt követően langyos vízzel alaposan öblítsük le.

Rózsavíz tonik

A csináld magad rózsavíz tonik népszerűsége nem véletlen. Maga a rózsavíz (ha készen is vásároljuk), segít a bőr pH-egyensúlyának helyreállításában, kitűnő tonizáló és frissítő hatású alapanyag, amit nemcsak a gyártók, hanem egyre több DIY- szépségtrükkökre nyitott nő is felismer.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vitaminshop webáruház (@vitaminshophu) által megosztott bejegyzés

Elkészítés és használat:

Vegyünk egy kis spricnis üveget (neten is rendelhetünk folyadéküveget, spricnis vagy pumpás fejjel is), majd töltsük meg rózsavízzel. Azután permetezzük be vele az arcunkat, hogy alaposan megtisztítottuk, és a bőrfelületünk már megszáradt.