A babaolaj lett a spórolós szépségrutin jolly jokere

2022. november 17.
A babaolajnak sokak számára évtizedek óta bérelt helye van a szépségrutinban. Az utóbbi időkben a spórolás jelentőségének felértékelődésével a testolaj vírusszerűen bevette magát a TikTok világába is. Nézzük, miért lehet hű társunk a sokoldalú babaolaj, ha kicsit spórolni szeretnénk.

Rengeteg nőnek bújik meg a fürdőszobai polcán egy-egy flakon babaolaj a világhírű márkák anti-aging termékei és a bevált sminkkedvencek mellett. A hivatalosan a babák bőrének ápolására piacra dobott termék most komoly virágzását éli, mégpedig több fronton felhasználva. A TikTok népe egyenesen megőrül tőle, vírusszerűen terjednek azok a videók, ahol a legsokoldalúbban igyekeznek felhasználni ezekben a gazdaságilag kifejezetten nehéznek számító időkben a régi-új kedvencet. Eddig több mint 171 millió megtekintést tudhat magáénak, és okkal. Hiszen egyre többen igyekeznek spórolni (legyen akár anyagi oka, akár a zöldebb életmód melletti elköteleződés), mindez pedig átszivárog a szépségápolásra is. A babaolaj pedig óriási segítséget nyújthat mindebben, hiszen úgy tűnik, a bőrön, a körmökön és a hajon is számtalan felhasználási módot találtak a tiktokerek.

babaolaj-sporolas-szepsegrutin

A babaolaj ereje

A kozmetikai ipar egyik igen közismert tagja, amely a nevével ellentétben nem csak babák bőrét ápolja. Az alapját ásványi olajok adják, és bár biztosan nem fordítja vissza az öregedést a használata, ahogyan a C-vitamin erejével sem vetekedhet, gyengéd formulája és intenzív hidratáló tulajdonságai miatt kifejezetten jó választás lehet még a legérzékenyebb bőrűeknek is.

A TikTok által az egekbe magasztalt babaolaj a téli időszakban különösen sokat hozzáadhat a szépségápolási rutinunkhoz, ha a célunk kifejezetten a bőrünk hidratálása – több fronton is.

babaolaj-sporolas-szepsegrutin

Lássuk, mi mindenre vetheted be a baba olajat, ha spórolni akarsz?

A TikTokon sokan sminklemosóként is lelkesen alkalmazzák, hiszen állítólag még a vízálló szempillaspirállal is gyönyörűen megbirkózik. Hogyha a kétlépcsős arclemosás hívei vagyunk, alkalmazzuk első lépésként. Egy vattapamacsra csepegtetve belőle gyengéden töröljük át vele az arcunkat.

Borotválkozás utáni balzsam

A spórolós szépségrutin témaköréből a szőrtelenítés sem maradhat ki. Ha nem váltak be a borotválás utáni gélek, a babaolaj ebben is segíthet. Vékonyan vigyük fel a nedves lábakra még a borotválkozás előtt, garantáltan kifejezetten selymes, sima bőrrel jövünk majd ki a zuhany alatti borotválkozásból.

Göndör tincsek megszelídítője

A göndör hajra kifejlesztett olajos hajápolók többnyire komoly összegekbe kerülnek, így ebben az esetben is sokat spórolhatunk a babaolaj segítségével. Csupán kis adagot vigyünk fel a tenyerünk bőrére, majd finoman dolgozzuk bele a tincsekbe, a hajvégek felé. Nagyon szépen kezeli a száraz, kiszáradt hajvégeket, szépen kihozva a göndör, hullámos tincsek formáját. Óvatosan az első felvitelnél, tényleg könnyen túladagolható.

@secretsofhair

BABY OIL On Natural Hair#naturalhair #babyoil #haircare #blackgirl #fyp

♬ Crisis – Jasiah

Napi pedikűr

Tipikus téli szépségprobléma a száraz lábak, viszkető, repedezett sarok problémaköre. Jó hír, hogy egy-egy házi babaolajos wellnesskezeléssel nagyon szépen karban tudjuk tartani a hideg hónapok alatt a lábfejünket. Nedves lábra vigyük fel a babaolajat, közvetlenül a zuhanyozás után, majd vegyünk fel egy pihe-puha vastag zoknit éjszakára. Másnap reggelre gyönyörűen megszépíti, hidratálja a bőrt.

A kutikulák megmentője

Félted a körmöd a téli hidegtől? Egyszerűen dolgozd át babaolajjal a körömágyadat, ahányszor csak alkalmad adódik, sokkal szebben mutatnak majd a körömlakkok is a körmödön, ha egészséges a kutikula mellett. Az eredmény egészséges, hidratált körömágy lesz.

@kremmania

Instant manikűr! ✨🍑❤️‍🩹 #krémmánia #alverde #nailcare

♬ sos – evie

Rúzs turbósítva

Ha kedvet érzel a szezon magas fényű szájfénytrendjének kipróbálásához, de nem vásárolnád meg különböző árnyalatban, drágán az új ajaklakkokat, akkor ez a spórolós babaolajos szépségápolási hack lesz a te utad. Egyszerűen vigyél fel egy minimális mennyiségű olajat egy matt vagy szatén rúzsra az ajkaidon, ragyogó lesz az eredmény.

Forrás: Women’s Health Fotó: Unspalsh, Getty Images

Olvass tovább!