Ezek a természetes esküvői sminkek hódítanak 2023-ban

2023. június 16.
Véget ért a nagy, füstös szemek kora, 2023-ban már a természetes szépséget kölcsönző esküvői sminkeké a terep. Mutatjuk a legforróbb trendeket!
Zendaya tetőtől talpig tigrismintába bújt

Érthető, hogy mindenki szeretne különleges sminket viselni az esküvője napján, az idei trendek azonban rámutatnak, hogy a kevesebb néha több, illetve hogy a természetesség mindig jó választás. A 2023-as esküvőismink-trendek alapja az ápolt, ragyogó bőr, ami önmagában is csodaszéppé varázsolja a menyasszonyt, ezt egészíti ki a természetes, rózsás pirosság és a merész ajkak, de most még akár a „no makeup” makeup is elfér a nagy napon.

Mutatjuk, milyen lookokkal érdemes készülni a 2023-as esküvői szezonra

Finom formázás

Felejtsük el a hangsúlyos Kardashian-kontúrt, idén a finom árnyékolás hódít! A természetes hatású, szinte arcszobrászatként működő kontúrozással gyönyörűen hangsúlyozhatjuk a járomcsontot, vagy alakíthatjuk picit arcformánkat – ez pedig az esküvői fotókon is csodásan mutat majd!

Piruló ara

Egy rózsás, ragyogó arcpírral nem lehet melléfogni – ez az idei esküvői sminkek terén sincsen másképp. Nyugodtan legyünk bőkezűek és használjunk csillogó termékeket, amiket megbolondíthatunk még jó adag highlighterrel is, hiszen a ragyogásból sosem elég! Ennek a sminknek az alapja a tökéletesen hidratált, ragyogó bőr, így mindenképpen fordítsunk elegendő figyelmet a megfelelő bőrápolásra is.

Statement ajkak

2023-ban nem igazán látunk majd menyasszonyokat füstös szemekkel vagy más hangsúlyos szemsminkkel az oltár elé lépni. De annál menőbbek lesznek az egész sminket megbolondító statement ajkak. Ennek a sminknek a titka a ragyogó, ápolt arcbőr és a visszafogott szemsmink (elég lehet akár csak a szempillákat hangsúlyozni) amit sötét, drámai ajkak egészítenek ki. Ha szeretnénk egy kicsit művészibb, kortárs lookot az esküvőnkre, ezt nyugodtan próbáljuk ki! 

Angyali természetesség

Az igazán merész menyasszonyok az idei szezonban az egészen visszafogott „no makeup” makeupot is kipróbálhatják. Az alap természetesen itt is az ápolt, hidratált, belülről ragyogó bőr – ezt persze némi könnyű, vizes bázisú alapozóval és highlighterrel is megsegíthetjük. Ha kontúrozunk vagy pirosítunk, az szinte észrevétlen legyen, és a szempillákra is használjunk barna szempillaspirált – és inkább göndörítéssel oldjuk meg a szép íveket. A szemet is formázhatjuk kicsit természetes, halvány szemhéjfestékekkel, de ügyeljünk rá, hogy semmiképpen se legyen túl csillogó a termék, amit használunk.

francia-nomakeup-smink-arcapolas-parizsi-nok

Forrás: Allure Fotó: Getty Images