Az esküvői sminkek 3+1 alapszabálya

2022. augusztus 30. |

Mindegy, hogy a menyasszony, a koszorúslány vagy a vendég szerepében pompázunk, az esküvőkompatibilis sminkek alapszabályait érdemes megismerni, hogy a smink miatt biztosan ne kelljen szorongnunk.

1. Passzoljon stílusunkhoz!

Nincs furcsább egy felismerhetetlen menyasszonynál. Nagyon fontos, hogy a sminkünk elkészítésekor ne csak az aktuális divatot és hóbortokat vegyük figyelembe, de mindig tartsuk szem előtt a saját, hétköznapi stílusunkat is, hiszen így hozhatjuk ki a legtöbbet magunkból. Szép összhatást kelt, ha a sminkünk színvilágában megjelennek ruhánk, csokrunk és esküvői dekorációnk árnyalatai, de fontos, hogy ezek is illeszkedjenek a személyiségünkhöz.

esküvői smink

A klasszikus menyasszonyi smink finom, nem túl hivalkodó, és kihangsúlyozza viselője természetes szépségét. Az arcsminket tekintve, egy könnyed, egyenletes alapozás, bronzosítás és üde arcpír mindenki számára előnyös lehet, amelyet feldobhatunk egy finom highlighterrel. A szemsminknél érdemes finom satírozással dolgozni, a tekintet megnyitására és a szemszín kiemelésére törekedni. „Barna vagy zöld szemhez a világosabb, bézses vagy barackos árnyalatokat szeretem használni, barnás színekkel árnyékolok, esetleg egy lehelletnyi feketével a szempillatőben, amelyet pezsgő vagy arany színnel fűszerezek. Kék szemhez a világos szín lehet fehér, törtfehér vagy halvány rózsaszín, árnyékoló színnek hideg barnát vagy finom szürkét szoktam választani, amelyet pici ezüsttel dobok fel. Általában a kevesebb több elvet követem, de a szempillákat mindig kihangsúlyozom, hiszen így gyönyörűen megnyithatjuk a tekintetet – mesélte Károlyfi Edit sszépségszakértő. – Rúzs tekintetében szeretek a klasszikus nude árnyalatok közül válogatni, a modell tónusaihoz passzoló rózsaszínes, mályvás, barackos árnyalatokat tartom praktikusnak. Esetenként, a hölgy karakterétől függően, akár finom pirosra festett ajkakat is készítek, visszafogott szemsminkkel és diszkrét tusvonallal.”

2. Tartósság mindenek felett!

Elengedhetetlen, hogy a sminkünk bírja a megpróbáltatásokat, így minden eszközt be kell vetnünk a tartósság érdekében. Megfelelő bőrápolási rutinnal és elegendő folyadékfogyasztással már napokkal korábban tehetünk lépéseket, azaz hámlasztással és hidratálással előkészíthetjük arcbőrünket. A nagy nap reggelén gyengéden tisztítsuk meg és könnyű hidratálóval puhítsuk az arcbőrünket, sminkelés előtti utolsó lépésként pedig mattító primert vigyünk fel, így biztosítva a megfelelő tapadást és eldolgozhatóságot alapozónknak. Használjunk vízálló termékeket és a smink felvitelénél is folyamatosan tartsuk szem előtt a fixálást. Szemhéjfestékünk alá használjunk krémes bázist vagy korrektort, szemceruzánkat fixáljuk szemhéjpúderrel, sminkelés végén pedig ne feledjük a sminkfixáló sprayt. „Minden smink esetében az ajaktermék tartósságát a legnehezebb megőrizni. Színezés előtt, érdemes lealapozni és púderezni ajkainkat, így biztosítva a legjobb tapadási felületet. Ezt követően kell az ajakceruzánkkal megrajzolnunk a kontúrt és besatírozni az egész ajkunkat, amely után már csak a rúzs felvitele van hátra.” Mindezek mellett a szakértő hangsúlyozza a próbasmink fontosságát, amelynek köszönhetően előre megfigyelhetjük sminkünk hosszútávú tartósságát, és kiszűrhetjük esetleges gyengepontjait.

3. Készüljünk fel mindenre!

Akármennyire is törekszünk tartóssá tenni a sminkünket, az egész napos megpróbáltatás nyomokat hagyhat az arcunkon. Érdemes kéznél tartanunk néhány apróságot, amelyekkel pillanatok alatt felfrissíthetjük a sminkünket. Nem érhet minket nagy meglepetés, ha kéznél van néhány fültisztító pálcika, zsebkendő, mattító lapocska és természetesen a viselt rúzsunk. A megfelelő technikával és termékekkel elkészített smink bírja az izzadást és a pityergést, de a kezünkkel lehetőleg ne érintsük meg az arcunkat, hiszen a bőrünk zsíros, a zsír pedig oldja a sminktermékeket. Ne dörzsöljük a bőrt, ha izzadtságot vagy könnyet szeretnénk letörölni, finom, itatgató mozdulattal tegyük azt.

+1 Bízzuk magunkat a profikra!

„Munkám során számtalan nagyon szépen sminkelő hölggyel, menyasszonnyal, koszorúslánnyal és modellel találkoztam. A social media világában bárki pillanatok alatt ellesheti a sminkmesterek praktikus technikáit, amelyek szépérzékkel és némi kézügyességgel fűszerezve csodás sminkeket eredményezhet. A legkülönlegesebb alkalmakra mégis érdemes profi sminkesre bíznunk magunkat, a képzett sminkmesterek ugyanis képesek személyre szabottan, a saját bőrtípusunkhoz, színtípusunkhoz és az alkalomhoz legmegfelelőbb sminket elkészíteni” – egészíti ki alapszabályait Károlyfi Edit.

Forrás: Avon Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

A legjobb vegán sminktermékek állatvédőknek

A legjobb vegán sminktermékek állatvédőknek

A veganizmus túlmutat a növényi étrenden, egy egész életmódbeli irányzatot, filozófiát takar, így aki ezt az utat választja, minden bizonnyal a sminktermékek között is tudatosan keresgélni. Szerencsére bőven akadnak olyan minőségi dekorkozmetikumok, amelyeket beépíthetünk a vegán sminkrutinunkba.

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség