A legforróbb szépségújdonságok nyaralásra

2023. június 30.
A nyári hőségben sincs megállás, szinte minden nap érkeznek a hírek izgalmas, hatékony vagy éppen mennyei illatú szépségújdonságokról. Megmutatjuk melyek a szezon eddig leginkább sokat ígérő új bevezetései beauty téren, amelyeket akár a nyaralásra is érdemes lehet magunkkal vinni.
nyari-szepsegujdonsagok

A júniusi és júliusi időszak igazi csúcsidőszak a nyári sláger bevezetéseket tekintve a szépségpiacon. A nyári szépségápolás frontján hűsítő permetek, zseniális arclemosók, arcápoló hidratálók, SPF-nagyágyúk megújított formulákkal, friss, citrusos parfümök és önbarnítók egyaránt középpontba kerülhetnek ilyenkor, de pontosan melyek is azok a kedvencek, amelyek kiemelkednek a bevezetések tömegéből, és miért?

Megnéztük, hogy különböző szépségápolási területről melyik újdonságot miért tennénk be egyből az utazótáskába, bőröndünket is, miután beszereztük őket. Lássuk a listát, és néhány praktikus tanácsot is mellé, hogy mivel is érdemes megtöltenünk a nyaraláskor a bőröndünkben a nyaralós szépségtermékeknek fenntartott helyet.

nyari-ujdonsagok-szepseg
4711 Acqua Colonia Peony & Sandalwood kölni 50 ml
Az ikonikus kölnivíz családhoz csatlakozó új illat az első virágos kreáció, a 4711 Starfruit & White Flowers sikerére épít, ugyanakkor fás jegyeivel elkülönül az eddigi illatportfóliótól, igazi virágos-fás gyönyörűség. A nőies illatkreációban, amely 7%-os illóolaj-tartalmmal büszkélkedik, a bazsarózsa finom jegyei találkoznak a nemes szantálfa lágy, fás textúrájával. Teljes mértékben természetes – és fenntartható.
nyari-ujdonsagok-szepseg
CND Bizarre Beauty Vinylux körömlakk
A márka új, nyári limitált kollekciójábanegy egész sor imádnivaló körömlakk kapott helyet. Gyönyörű napsárga, bézses-szürke megannyi holografikus pehellyel, arany csillámokkal teli, kissé kékes hatású zöld, málnás-ibolyalila árnyalat tele holografikus glitterekkel, periwinkle kék és ez a mindent vivő mennyei málnapiros tele holografikus csodacsillámmal.
nyari-ujdonsagok-szepseg
Lush Home Sweet Pineapple szilárd testápoló balzsam
Váltsd műanyagmentesre a testápolódat, és ne számold a milliket repüléskor... Ezzel a tenger alatti ananásszal (a most debütáló SpongyaBob Kockanadrág termékkollekció egyik menősége...) látványosan hidratált lesz a bőröd. A pucér testápoló balzsam bázisában fair trade bio kakaóvaj és sheavaj párosa kényezteti a bőrt, miközben a friss ananászlé és a davanaolaj édes, trópusi illattal teszi még egzotikusabbá a nyaralásodat.
nyari-ujdonsagok-szepseg
Avon többdunkciós száj-, szem- és arcfény
Bombabiztos választás a sminktermékek közé, ha praktikus kedvenceket vinnénk csak magunkkal az útra, de a hétköznapokra is szuper választás. Az új, többfunkciós száj-, szem - és arcfényt használhatjuk önmagában, de rétegezhetjük más árnyalatokkal, más állagú sminktermékekkel is. Fényvisszaverő gyöngypigmentekkel dúsította a gyártó, így ha szereted a ragyogó hatást, nem csalódsz majd benne!
nyari-ujdonsagok-szepseg
La Roche-Posay Tolériane duplán tisztító habzó gél
Az arclemosó-újdonság minden tud, aminek az érzékeny bőrre nyáron, vagy nyaraláson biztosan szüksége lehet egy jó arctisztítóban. Dupla tisztító formulával alkot nagyon precízen a legérzékenyebb bőrön és szemkörnyéken is. Emellett hidratálja és nyugtatja az arcbőrt, mindezt illatanyag és felületaktív szulfátok nélkül, bőrnyugtató La Roche-Posay termálvízzel.
nyari-ujdonsagok-szepseg
Body Cleansing Program termékcsomag
Nutrilite Body Cleansing Program néven jött ki nyárra egy kompakt, 21 napos, a külső-belső megújulást, jól létet segítő csomaggal. Profi dietetikusok szakértelemével állítottak össze egy olyan étrend-skálát, amely hozzájárul az általános közérzet, a tápanyagbevitel és aktivitási szint javításához – miközben segít megteremteni az egészséges életmód-szokásokat és erősíti a szervezet természetes tisztulási folyamatát. Némi sporttal, jó alvással kiegészítve remek formába hozhatjuk magunkat vele a nyaralásig.
nyari-ujdonsagok-szepseg
hej:pure lemon
A díjnyertes fenntartható illatkollekció citrusos-virágos új tagjában a frissesség, üdeség dominál, mégis krémes, az illatanyagok receptúrája pedig nem tartalmaz olyan vitatott összetevőket, mint a színezékek, a pálma- és ásványi olajok, a ftalátok vagy az UV-szűrők. A fiatal illatmárka egyébként már most nagyot megy a parfümszektorban, Svédországban nemrég Swedish Beauty Awardra jelölték...
nyari-ujdonsagok-szepseg
ODACITÉ FLEX-PERFECTING™ SPF50 színezett ásványi fényvédő arcra
Hármas hatású, színezett SPF 50 UVA/UVB, nem nano ásványi fényvédő úgy működik, mint egy bőrápoló, úgy véd, mint egy fényvédő, és természetes, arcszínt korrigáló fedéssel tökéletesít. 3 Flex-Perfecting™ árnyalatban kapható, amelyben egyedi színadaptáló pigmenteket használnak, hogy alkalmazkodjanak a bőrtónushoz.

Praktikus checklist a neszesszerünk bepakolásához

A nyár az utazások és a felejthetetlen kalandok időszaka, azonban a csomagolás sosem egyszerű feladat. Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője, azt mondja, rendszeres utazóként gyakran meggyűlik a baja a bőrönd bepakolásával. “Sokszor lehetetlen küldetésnek tűnik kompromisszumot kötnöm a szépség, a kényelem és a praktikum között, főleg, hogy sokszor nem is a ruháim, hanem neszesszerem foglalja el bőröndöm nagyobbik részét. Az évek során összeállítottam egy ellenőrzőlistát, amely mindig segít, hogy neszesszerem bepakolásánál ne essek túlzásokba, helyet spóroljak és repülős utazás esetén a kézipoggyász követelményeinek is megfeleljek” – teszi hozzá Károlyfi Edit, aki velünk is megosztotta a nyári szépségápolás jegyében a praktikus utazólistáját.

Tusfürdő:
Habár a legtöbb hotelben és szállodában biztosítanak tusfürdőt a vendégek számára, de a biztonság kedvéért érdemes lehet egy kis kiszerelést bedobnunk kozmetikai táskánkba.

Testápoló:
A kedvelt nyári úticélokra jellemző száraz levegő, sós víz és forró időjárás megviseli bőrünket, mindennapos hidratálás nélkül pillanatok alatt kiszáradhat, berepedezhet vagy irritálttá válhat.

Arctisztító:
Arcunk tisztításáról utazások során sem érdemes megfeledkeznünk, hiszen bőrünk ilyenkor a megszokottnál is nagyobb igénybevételnek van kitéve, a mindennapos alapos és kíméletes tisztítás elhanyagolása pedig könnyen mitesszerek és pattanások kialakulásához vezethet, és rányomhatja bélyegét az egész nyaralásra.

Arckrém:
Arcunk egész évben, minden nap különleges ápolást igényel, amelynek a tisztítás mellett a hidratálás a legfőbb alapja.

Fényvédő:
Napjainkban sajnos nagyon erős a nap UV sugárzása, amely következtében megfelelő védelem nélkül pillanatok alatt leéghet bőrünk, nem is beszélve az UV sugárzás hosszú távú káros hatásairól, amelyek között szerepel bőrünk idő előtti öregedése, pigmentfoltok- és a bőrrák kialakulása is. Nyaralásunk során fokozott figyelemmel kell használnunk fényvédő krémünket, amelyet a nap folyamán érdemes többször fel is frissítenünk.

Testpermet:
Illatok tekintetében a szépégszakértője nyaralások során mindig inkább a testpermeteket részesíti előnyben a parfümökkel szemben, hiszen utóbbi pigmentációs zavarokat okozhat és akár bőrünk foltokban való leégését is elősegítheti. A testpermetek esetében azonban nem kell attól tartanunk, hogy nem kívánatos pigmentációt okoznak napozás során, strapabíró, műanyag flakonjuknak köszönhetően pedig, a mozgalmas programok során vagy a strandra is könnyedén és biztonságosan magunkkal vihetjük, így akár minden fürdőzés után felfrissíthetjük bőrünket egy könnyed nyári illattal.

2 az 1-ben sampon és balzsam:
Nyári kalandjaink során hajunk az átlagosnál több törődést igényelhet, hiszen a nagy melegben könnyebben zsírosodhat, a száraz levegő és a sós víz pedig hatással lehet hidratáltságára és akár szerkezetére is.

További nyaralós must have-ek

Amennyiben követjük a checklist-et, úgy a kis kiszerelésű, maximum 100 ml-es termékek mellé gond nélkül beférhet még néhány ragtapasz, hajgumink, hajkefénk, esetleg néhány arcápolási különlegesség és legfontosabb sminktermékeink is, mint a szempillaspirál, egy szájfény és kedvenc pirosítónk, így biztosan minden velünk utazik, amire szükségünk lehet.

Fotó: Getty Images