5 szépségtrend, ami nem élte túl a tavalyi évet, és ami helyette jön

2023. január 11.
5 olyan szépségtrendet mutatunk be nektek, amelyek már nem kísérnek el bennünket idén. Lássuk, milyen nagy kedvencek köszöntek le, és milyen beautytrendújoncok jönnek 2023-ban a nyomukban.
5-szepsegtrend-uj-regi

Leköszön: glass skin
Beköszön: satin skin

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zendaya (@zendaya) által megosztott bejegyzés

A tavaly nagyot ment glass skin a bőrünk legegészségesebb képét hivatott elérni, és a K-beautyrutinon (a duplatisztítás utáni könnyű, hidratáló szérumok és esszenciák akár hétszeres felvitelén) alapszik.„Hacsak nincsenek pórusaink, finom ráncaink, a glass skin, azaz üvegbőrtrend kiemeli a bőrünk textúráját és hibáit. Ráadásul, ha valaki meleg éghajlaton él, az üvegbőr olyan, mintha zsírosodna a bőre. A legtöbb ember számára jobb választás a lágyabb, szabályozott ragyogás, amelyet ráadásul könnyebb elérni” – vélekedik Sebastian Tardif makeup artist. Ha nem akarunk teljesen búcsút mondani a ragyogó bőrnek, a sminkes a satin skin, azaz szatén bőrkép trendjét javasolja, amely a matt és a ragyogó előnyös keverékét kínálja, és amely minden bőrtípuson működik.

Leköszön: szőkített szemöldök
Beköszön: dús szemöldök

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Erin Brookes (@xbrowsbyerinx) által megosztott bejegyzés

A „Rockstar Girlfriend” és az „Indie Sleaze” trendek tavalyi térnyerésével párhuzamosan tombolt a szőkített szemöldök trendje is. Bella Hadid és Doja Cat is nagy lendülettel viseltek platinaszőke szemöldököt, de idén biztonságosabb, szolidabb alternatívákat tartogatnak a trendek. Idén ismét a dúsabb, természetesebb volumenen lesz a hangsúly, a szálakat pedig érdemes szemöldökformázóval, -zselével alakítani.

Leköszön: extrém hosszú körmök
Beköszön: rövidebb körömhossz

5-szepsegtrend-uj-regi

„Bár a köröm hossza személyes preferencia, és mindenkinek olyan hosszúságot kell választania, amitől magabiztosnak érzi magát, 2023 egyértelműen a rövidebb körmök éve lesz” – mondja Juli Russell, a Sally Beauty körömszakértője. Ígéretet szerint jönnek a rövidebb, praktikusabb manikűrök, ahogyan a természetesebb, áttetsző körömfestések is. A lényeg, hogy egészségesnek tűnő és természetesebb legyen az összhatás!

Leköszön: platinaszőke
Beköszön: beleolvadó balayage

A platinaszőkék 2022-ben nagyon élhették a pillanatot, ám lehet, hogy idénre érdemes egy kicsit megújulniuk, ha nyitottabbak a némiképp természetesebb trendekre. A komoly „fenntartást” igénylő (energia, idő és kiadás tekintetében) platinaszőkét, úgy tűnik, idén háttérbe szorítja a régóta dobogós balayage, ahol a finoman a természetes színbe beolvadó melírcsíkokkal egész hosszan ki tudjuk majd tolni a fodrásznál tett látogatásokat. A hajhossz közepe felé induló, fényes, finom kis csíkokkal sokdimenziós, ragyogó összképet érhetünk el a frizuránkon – anélkül, hogy naponta kellene vizsgálnunk a lenövésünket a tükörben.

Leköszön: mullet
Beköszön: bixies

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Florence Pugh (@florencepugh) által megosztott bejegyzés

2022 elején a Billie Eilish, Miley Cyrus és Rihanna által is bevállalt mullet népszerűsége az eget karcolta, de idén a hibridek is helyet követelnek maguknak az égbolton… Ilyen köztük a nagy befutó bixie, amely a pixie és a bob hajvágás kombinációja. Szépen hozza a rövid pixie teltségét, miközben megőrzi a bob hosszát és sokoldalúságát. „A lazább, „diplomás hatást” keltő bixie-nél megmarad a mullet lépcsős frufruja, az oldalak bozontosabbak és kevésbé drámaiak, így sokkal viselhetőbb frizurává teszik” – mondja Kat Riley hajstylist.

Forrás: PureWow.com Fotó: Getty Igames, Instagram

Olvass tovább!