Profi sminkesek kedvenc arclemosói

2023. szeptember 04.
Sokan csak kötelező, unalmas elemként tekintenek a szépségrutinban az arclemosásra, pedig nem csak hatásos, de kifejezetten kényeztető is lehet, ha megtaláljuk az igazit. Most néhány olyan arclemosót mutatunk be, amelyre a profi sminkesek esküsznek.
arclemosok-legjobb

Az arclemosás kiemelten fontos része a napi bőrápolási rutinnak, és az, hogy mivel és milyen gyakran kell lemosnunk az arcot, változhat a bőrtípusunktól, életmódunktól, sminkelési szokásainktól, de a környezeti tényezőktől is. Az biztos, hogy naponta legalább egyszer igenis fontos lenne megejtenünk, és lehetőség szerint kifejezetten a mi bőrtípusunkra szánt termékkel. Ilyenkor pusztán a márka, az ínycsiklandó illat, vagy a csábító csomagolás önmagában kevés, ha valóban „jó munkát”, hatékonyságot és extra táplálást várunk az arctisztítónktól.

A kettős arctisztítási technika, vagyis a double cleansing számos bőrápolási és sminkes szakértő áldásával is dicsekedhet. „Mélyebb, alaposabb tisztítást eredményez, miközben szépen felkészíti a bőrt a bőrápoló termékek jobb felszívódására” – mondta Elizabeth Seropian sminkes.

Kierra Lanice, szintén sminkes, úgy véli, hogy ha kettős tisztításról van szó, az alapszabály az, hogy „elsősorban olaj alapú arclemosót vagy balzsamot használjunk a smink eltávolításához, majd egy vízbázisú lemosót, amely megfelel a bőrtípusunknak.”

Általánosságban mind Kierra Lanice, mind Elizabeth Seropian megjegyezte, hogy a zsíros vagy pattanásos bőrűek számára jó választások a géles vagy habzó tisztítók, ezek segíthetnek eltávolítani a felesleges zsírt és a szennyeződéseket, míg a száraz vagy érzékeny bőrűek krémes, hidratáló arclemosókat válasszanak, amelyek kíméletesek a bőr barrierrel.

Seropian hozzátette, hogy „fontos, hogy olyan arctisztítót válasszunk, amely kifejezetten a mi bőrünkre való, és hatékonyan kezeli a bőrünk szükségleteit és problémáit. Mindig olvassuk el az összetevőket, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem vagyunk allergiásak semmire!”

A jó arclemosó minden bőrápolási rutin kulcsfontosságú összetevője, és megváltoztathatja bőrünk egészségét és megjelenését. A HuffPost konkrét, bevált kedvencekről is kérdezett szakértőket, akik az alábbi listát állították össze a bevált, magas hatékonyságú kedvenceikről.

Bioderma Sensibio H20 micellás arclemosó

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Backstage Cosmetics (@backstagecosmetics.ca) által megosztott bejegyzés


Ha mindennapi sminkeltávolításról van szó, Kierra Lanice sminkes a szuper bevált, megbízható kategóriában a Bioderma Sensibio micellás vizet jegyzi. Nyugtató formulája nem irritálja a bőrt, miközben alaposan lemossa a sminket, így a bőr tiszta és hidratált lesz. Többféle méretben, sőt két kiszerelésben is beszerezhető.

Caudalie Vinoclean Eue Micellaire arctisztító

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Caudalie France 🇫🇷 (@caudaliefrance)

Rengeteg szépségmániás és Lanice egyik nagy kedvence a Caudalie micellás víz, hidratálja és megnyugtatja a bőrt, miközben eltávolítja a sminket és megtisztítja az egyéb szennyeződésektől. Kamillával és szőlővízzel csökkenti az irritációt, sőt, még a bőrpírt is.

Shiseido arclemosó kendők

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Keala | Skincare & Makeup (@greytozblog)

Kierra Lanice szintén szívesen használja ezeket a micellás vízzel átitatott lapokat, amelyek a vízálló sminkkel is megbirkóznak. 100% pamutból készültek, puhák és gyengéd tapintásúak a bőrön.

Eminence Clear Skin Probiotikus arctisztító

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Heyday (@heydayskincare) által megosztott bejegyzés

Elizabeth Seropian sminkes bőre érzékeny, azt mondja, eltart egy ideig, amíg megtalálja a tényleg megfelelő termékeket. „Minden idők kedvenc arctisztítója számomra az Eminence Organic Skin Care probiotikus arctisztítója! Mindig duplán tisztítok vele.” Kiváló választás pattanásos bőrűek számára.

Elemis Pro-Collagen tisztító balzsam

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ELEMIS (@elemis) által megosztott bejegyzés

Ez a finom luxus tisztító balzsam szinte leolvasztja a sminket és az egyéb szennyeződéseket, így a bőr puhább, simább és teltebb lesz. Ez a sokoldalú arctisztító egyszerre bőrtápláló és extra hatékony a smink eltávolításában.

Forrás: HuffPost.com, fotó: Getty Images