Ezért tisztítanak hatékonyan az arctisztító olajok

2022. augusztus 09.
Aki még nem talált rá az ideális arctisztítóra, adjon esélyt a tisztító olajoknak, amelyek egyszerre gyengédek és hatékonyak.

A tökéletes arctisztító felkutatása sokak számára egy hosszú, csalódásokkal teli, költséges út, a kipróbált termékek egy része ugyanis túl gyenge, túl durva vagy épp túl irritáló. Ebben a keresésben érdemes esélyt adni a tisztító olajoknak, amelyek ereje tudományosan is bizonyított. Az olajok nemcsak a pórusokat eltömítő szennyeződéseket és a sminket kötik meg, de talán meglepő módon az arcon fellelhető olajokat is.

arctisztító olaj

Nem lesz zsírosabb

„A tisztító olajok hidratáló és nyugtató összetevőket tartalmaznak, amelyek gyakran hatékonyabbak és kevésbé irritálóak, mint sok hagyományos arctisztító. Az olaj felszívja az olajat, ami azt jelenti, hogy ezek a termékek hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket, és tisztán hagyják a bőrt” – mondja dr. Joshua Zeichner bőrgyógyász, és elmagyarázza, hogy az olajtól nem lesz zsírosabb, pattanásosabb a bőr: mivel pillanatok alatt leöblítjük az arcról, nincs ideje eltömíteni a pórusokat, cserébe a legmakacsabb szennyeződéseket, a sminket és a fényvédőt is eltávolítja. A szakember szerint az olajok mellett szól, hogy kevésbé tartalmaznak irritáló összetevőket, például nincs bennük a selymes habzásért felelős nátrium-lauril-szulfát.

Sokak nagy kedvence

Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen olajjal tisztítjuk a bőrünket: „Nagy különbség van aközött, hogy egy kozmetikai olajat alkalmazunk vagy a konyhai repcét dörzsöljük a bőrre” – magyarázza a szakember, és hozzáteszi, olyan tisztítóolajat kell választania, amelyet gondosan és kifejezetten az arcbőrhöz álmodtak meg, a levendula és a ligetszépe hatóanyagokat tartalmazó termékek például sokak nagy kedvencei, ezek nemcsak kisimítják a bőrt, de hidratálják is, és még a gyulladást is csökkentik.

Forrás: Glam Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!