Jennifer Aniston kozmetikusa ezt az esti bőrápolási rutint ajánlja

2022. július 08.
A bőrápolási rutin lépésről lépésre való felépítése, megtervezése nem könnyű feladat, nem véletlen, hogy a legnagyobb sztárok is profik segítségét kérik benne. Jennifer Aniston bőrápolási tanácsadója, Shani Darden egy Instagram-posztban árulta el, milyen sorrendben érdemes felhordani az esti bőrápolókat.

A videóból kiderül, hogy a smink eltávolítása után a szakember tonikot használ, amit aztán a retinol és a szemkörnyékápoló követ. Zárásképp a szakember hidratálót ajánlj, amit akkor is érdemes felvinni, ha az ember bőre zsírosabb. Vagyis az esti rutin alapja mindenképp a tisztítás, ha erősebb sminket viselünk, jöhet a „double cleansing”, azaz dupla letisztítás. Ehhez használhatunk micellás vizet, olajos lemosót, ami a makacs fényvédőtől is biztosan megszabadít.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Shani Darden (@shanidarden) által megosztott bejegyzés

Aki szereti az arcpakolást, a tisztítás után hordja fel, hagyja hatni maximum fél óráig, majd mossa le és folytassa a rutin többi részével. A tonizálást nem érdemes kihagyni, ez a kis lépés is nagy jelentőséggel bír a bőrápolási rutinunk további lépéseinek eredményessége szempontjából. A tonik feladata, hogy eltávolítsa a letisztító termékünk esetleges maradványait, beállítsa a bőr optimális pH-értéket.

Jennifer Aniston

Következő lépésben jöhet a retinol, hogy felturbózzuk bőrünk kollagéntermelését és kiegyenlítsük a tónust. Fontos, hogy a savakat teljesen mellőzzük azokon a napokon, amikor retinoltartalmú készítményt alkalmazunk. Az esti rutint a szokásos hidratálóval vagy a bőrtípusunknak megfelelő éjszakai krémmel zárjuk.

Forrás: Womenshealthmag Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!