McDonalds frufru, ha új hajra éhezel

2023. szeptember 06.
A McDonalds frufru messze nem néz ki annyira borzasztóan, mint ahogy hangzik. Lássuk, milyen is a 70-es évek retró életérzését hozó új frizuratrend.
McDonalds frufru

A „McDonalds frufru” jó eséllyel az egyik legvadítóbb frizuratrend, azon belül pedig garantáltan a legmodernebb Farrah Fawcett ihlette megjelenés, amivel idén ősszel vagy bármikor mostanában találkozhatunk. A frufrufazon a nevét állítólag a napsárga, M-betűre hajazó ívekről kapta, és bár első hallásra elég kétesélyes, vagy inkább kétes frizurát képzelünk hozzá, azért hoz némi pikáns, vadító jelleget.

Arról, hogy helye van az őszi hajtrendek között – akár szőke, akár barna, vagy vörös hajon –, elég sok beauty blogger is bizonyítékot szolgáltat, szebbnél szebb McDonald’s frufru példákkal és inspókkal. Ez a frufru garantáltan 70-es évekbeli megjelenést ad, pláne, ha Farrah Fawcett színésznő jellegzetes, dús sörényével vállaljuk be. A frizuránál alapkellék a dús haj mellett egy kiadós flakon hajspray, vagy hajfixáló permet.

Így készítsük el a McDonald’s frufrut otthon

A trend egyik stabil rajongója a TikTokon a Dyson Airwrap hajformázóra esküszik a bombabiztos M-betű szerű frufru-formázásnál. A kacér ívben emelkedő hajszálak tartását az adja itt, hogy a hajtöveknél kezdünk el dolgozni a hajformázóval. Erősebb haj, hetykébb tartás kontra finomabb szálak, enyhébb McDonalds-ívek, nagyjából erre az eredményre számíthatunk a gyakorlott rajongótábor szerint.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

MATILDA DJERF (@matildadjerf) által megosztott bejegyzés

Mindenkinek jól áll a McDonald’s frufru

Takisha Sturdivant-Drew, sztárfodrász az mondta az őszi hajtrend kapcsán a Byrdie portálnak, hogy egy szuper forma, amely bármilyen arcformán jól mutat. „Előnyös, modern és izgalmas.” Noha a divatos függönyfrufrukhoz hasonlóan kifelé hajló tincsek jellemzik, a McDonalds frufru a gyökereinél drasztikusabb ívelt emelést kap. Egyszerre friss és mégis retró hangulatot árasztva. A légies hatásért a szakember azt mondja, fújjunk texturáló spray-t a nedves hajunkra. Göndör vagy hullámos hajra a Pantene Gold Series Miracle Moisturizing Detanglert javasolja, „mivel puhítja és kezelhetőbbé teszi a hajat”.

@oliviadaytonn

McDonald’s bangs lol #curtainbangs #hairstylingtutorial #bangtutorial #stylingbangs #hairtutorial #hairhowto #curtainbangstutorial #curtainbangstips

♬ Calm Down – Rema & Selena Gomez

Ezt követően kézzel formázzuk meg az M-íveket, csatokkal rögzítve, míg a levegőn megszárad. Ha inkább a hőformázásra szavazunk, egy nagy kerek körkefével dolgozzunk a frufru alatt, befelé szárítva a hajat, a meleg levegőt a gyökerekre irányítva. Ha megszáradt, az ujjainkkal fésüljük hátra és hagyjuk, hogy a frufru természetesen hulljon le az arcunk két oldalán.  

Forrás: Byrdie, fotó: Getty Images