A „felhő bőr” lesz a nyár szépségtrendje

2023. április 29.
Tavaly még a koreai „üvegbőrért” őrültek meg a szépségvilágban, idén azonban már a „felhő bőr” hódít. Szerencsére Selena Gomeztől azt is megtanulhatjuk, hogyan kell elkészíteni.
Selena Gomez

Sokáig a teljesen matt bőr hódított, aztán néhány éve a ragyogó, üvegszerűen csillogó arcbőr lett a divat. Idén azonban megérkezett a kettő közti átmenet, az úgynevezett „felhő bőr” smink, vagyis cloud skin makeup. A különleges sminktrend lényege, hogy az arcbőr nem is teljesen matt, de nem is igazán fényes, valahol a kettő között van: ezt úgy kell elérni, hogy alapvetően matt alapozót használunk, de adunk hozzá egy kevés hidratáló krémet vagy szérumot, egy habos, „felhőszerű” egyveleget alkotva. Szintén fontos, hogy legyen megfelelően ápolt, hidratált alatta a bőr, csak így lesz igazán szép a végeredmény.

A felhő bőr smink mellett már olyan hírességek tették le a voksukat, mint Selena Gomez vagy Hailey Bieber. Victoria Lyn TikTok felhasználó azt is megmutatja, hogyan készítsük el a sminket:

@victorialyn Cloud Skin☁️ Fav products for this soft matte look! #makeup #beauty #cloudskin #foundation ♬ Boy's a liar Pt. 2 - PinkPantheress & Ice Spice

Ez a sminktrend szuper lehet azoknak, akik zsírosabb bőrrel rendelkeznek, így a glass skin trend már túlságosan sok nekik, de azért szeretnének egy kis ragyogást az arcukra.

Forrás: PureWow, Fotó: Getty Images