Ezektől lesz olyan ragyogó a bőrünk tavasszal, hogy még a Nap is elszégyelli magát

2023. április 14.
Tél végén a bőrünknek is szüksége van egy jó adag vitaminbombára ahhoz, hogy levetkőzze a téli fakóságot és szürkeséget. Ehhez nemcsak belülről, az ételeinkkel, de kívülről is fontos táplálni. Mutatjuk, melyek a legjobb C-vitamin-bombák az arcbőrünk számára.
Ezektől lesz olyan ragyogó a bőrünk tavasszal, hogy még a Nap is elszégyelli magát
  • A bőrünk ragyogásához elengedhetetlen nem csak belülről, de kívülről is C-vitaminnal táplálni.
  • A kedvenc C-vitaminos arcápolóinktól csodásan ragyogó arcbőrünk lesz még a tél végi vitaminhiányos időszakban is.
  • Nagyon fontos, hogy a fényvédőt soha ne felejtsük el a reggeli arcápolási rutinunk végén.

Tél végén az első igazi tavaszi napsugarak még jobban megmutatják, mennyire fakó és szürke lett az arcbőrünk a hideg, vitaminhiányos hónapok alatt. Ahhoz, hogy sugárzóan ragyogó legyen ismét a bőrünk, elengedhetetlen, hogy ne csak belülről – a vitaminban gazdag, fermentált zöldségekkel, gyümölcsökkel például – tápláljuk. Kívülről is fontos minél több C-vitamint juttatni a bőrünkbe.

Egy jól felépített C-vitaminban gazdag termékekből álló arcápolási reggeli arcápolási rutinnal olyan ragyogó lehet a bőrünk, hogy még a Nap is irigykedve néz süt majd ránk. Mutatjuk, melyek a kedvenc C-vitaminos arcápolóink, amiket bevethetünk a tavaszi, tél végi kenekedéshez az életteli bőrért.

Maskaolin 15 % C-vitaminos agyagmaszk

Remek kiindulás a magas C-vitamin tartalmú agyagmaszk a tavaszi bőrápolásban

Remek kiindulás a magas C-vitamin tartalmú agyagmaszk a tavaszi bőrápolásban

Remek kiindulás a magas C-vitamin tartalmú agyagmaszk a tavaszi bőrápolásban. Nem csak gyengéden tisztít, de a kaolin enyhe vízmegkötő képessége miatt kifejezetten jó száraz bőrre is. 

Eltávolítja a szennyeződéseket, puhábbá teszi a bőrt és javítja a bőr tömörségét, mivel fokozza a kollagéntermelést is. A 15 százalékos C-vitamin-tartalom hatékony antioxidáns védelmet nyújt a bőrnek a szabad gyökök ellen.

A Maskaolin Basic Maskaolin BASIC+C 15% egy vízmentes, por állagú ásványi pakolás alap. Ehhez otthon az előírásnak megfelelő mennyiségű vizet adva mi készíthetjük el az agyagmaszkunkat, így mindig friss pakolással ápolhatjuk és táplálhatjuk a bőrünket.

Geek & Gorgeous C-vitamin-szérum

A Geek & Gorgeous 101 C-Glow friss széruma 15% tiszta C-vitamint tartalmaz vízkönnyű formulában

A Geek & Gorgeous 101 C-Glow friss széruma 15% tiszta C-vitamint tartalmaz vízkönnyű formulában

A szérumok igazi hatóanyagbombák, amik nagy mennyiségben juttatják a bőrünkbe a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. A Geek & Gorgeous 101 C-Glow friss széruma 15% tiszta C-vitamin vízkönnyű formulában, ami ragyogóbbá és egységesebbé teszi a bőrünket, miközben antioxidáns védelmet ad és serkenti a bőr saját kollagéntermelését. 

Különösen jó a reggeli rutinban a C-vitamin-szérum, mivel a C-Glow-ban a C-vitamin mellett ferulic-sav és E-vitamin is található, így erősítik a fényvédőnk hatását. Hosszú távú használatával pedig fokozza a kollagéntermelést és csökkenti a bőr öregedésének jeleit. 

Szuper könnyű, vízszerű állagú szérum, gyorsan beszívódik, és már a felvitel után láthatjuk, mennyivel élettelibb, ragyogóbb lett a bőrünk. Fontos, hogy a Geek & Gorgeus szérumát tároljuk hűtőben, hogy 3 hónapig friss és hatásos maradjon.

Paula’s Choice C5 Super Boost szemkrém és hidratáló

A Paula's Choice C5 Super Boost hidratálókrém C-vitamin tartalma segítségével nemcsak hidratálja a bőrt, de fokozza a természetes ragyogást

A Paula’s Choice C5 Super Boost hidratálókrém C-vitamin tartalma segítségével nemcsak hidratálja a bőrt, de fokozza a természetes ragyogást

A szemkörnyék összetett problémáira nincs egyetlen, mindent megoldó összetevő. Ráadásul az arcnak ez a területe a legtöbb embernél érzékenyebb is, mint máshol. Ezért fontos odafigyelni arra, milyen erősségben alkalmazunk bizonyos hatóanyagokat. 

A Paula’s Choice C5 Super Boost szemkrémje 5 %-os C-vitamint tartalmaz a szem alatti sötét karikák, a vizes duzzanatok és a ráncocskák ellen. Emellett a gyömbérkivonat koncentrált formáját (zerumbone) keverték bele a sötét karikák és vizes puffadás ellen. A hialuronsav a bőr teltségét, feszességét és nedvességtartalmát javítja a szem környékén. 

Az arckrém – Paula’s Choice C5 Super Boost Moisturizer – hasonló hatóanyagokat vonultat fel. Súlytalan, könnyed hidratáló, ami szuperturbó összetevőinek köszönhetően nemcsak hidratálja a bőrt, de fokozza a természetes ragyogást is és egységesebbé is teszi a bőrtónust. Ebben elsősorban az 5% stabilizált C-vitamin segít. Ez egyrészt kiváló antioxidáns (vagyis véd a bőröregítő oxidációs folyamatok ellen), másrészt hosszú távon használva segít visszaadni a bőr üdeségét és rugalmasságát.

Helia-D 50 faktoros fényvédő arckrém

Helia-D Hydramax SPF 50 fényvédő arckrém hidratáló hatóanyagokat is tartalmaz

Helia-D Hydramax SPF 50 fényvédő arckrém hidratáló hatóanyagokat is tartalmaz

A Helia-D Hydramax SPF 50 fényvédő arckrém magas hatásfokú fényvédelemmel bír, ami nem csak nyáron fontos, hanem az év minden hónapjában. A krém hidratáló összetevőket is tartalmaz – 3 féle hialuronsavat –, így ha nem érezzük szükségét, nem kell más krémet használnunk mellé.

A tápláló fényvédő már az eloszlatásakor is csodás érzés a bőrnek. A nosztalgikus Helia-D illat pedig felidézi, mikor gyerekkorunkban titokban kentünk magunkra anyukánk arckréméből. 

A fényvédő arckrém nagyon gyorsan felszívódik, és nem marad utána filmréteg, elnehezült érzés, csak olyan ragyogás, amit a tavaszi napfény is megirigyel tőlünk.

Fotó: Skinsmart, Maskaolin, Unsplash, Geek & Gorgeous 101, Helia-D