Ettől a meglepő és olcsó dologtól ragyogott Margot Robbie bőre a Barbie-ban

2023. július 28.
Végre kiderült az is, mitől volt olyan tökéletes a bőre a Barbie film szereplőinek Margot Robbie-tól Emma Mackey-n át America Ferreráig a forgatás alatt. Egy roppant egyszerű és hétköznapi hozzávaló kellett csak az arcápolási rutinjukba: tea.
Barbie bőrápolási rutin Margot Robbie
  • Jasmina Vico bőrszakértő felelt a Barbie film forgatása során Margot Robbie és a többi szereplő bőrének szépségéért.
  • Egy nagyon egyszerű összetevője volt a bőrápolási rutinjuknak, mégpedig a tea.
  • A British Vogue-nak árulta el a bőrszakértő, milyen módszerrel varázsolta olyan makulátlanná a szereplők bőrét, mint a valódi Barbie babának.

„Mégiscsak Barbie-ról van szó, akinek tökéletesnek kell lennie. Az volt a cél, hogy olyan hibátlan legyen a szereplők bőre, mint amilyennek az 1940-es években a Barbie babákról készült képeken látszik – mondta Jasmina Vico bőrszakértő. – A filmben a világítás sokat segített, de mindent meg is mutatott. Belülről kellett elkezdenünk dolgozni. Méregtelenítés, az idegrendszer megnyugtatása, ezektől ragyog a bőr kívül is.”

Milyen bőrápolási rutint követtek Margot Robbie bőrénél a Barbie című filmben? Vico részletesen elárulta, lépésről lépésre.

1. Arckezelések Barbie módra

Holisztikus és high tech módszereket is bevetett a bőrszakértő a Barbie bőr eléréséhez. „Jegeltük a szem alatti duzzadás megszüntetéséhez, nyirokmasszázst alkalmaztunk – mondta Vico. – Attól függ, mire volt szükség a forgatás adott napján. Hideg lézerrel csökkentettük a bőr gyulladását. Ez erősíti a bőr védőrétegét is. Hámlasztást, masszázst és akupresszúrát is alkalmaztunk.”

Amikor Margot Robbie-nak kicsit több ideje volt két forgatási nap között, mikrotűs kezelést is bevetettek, ami egységesebbé teszi a bőr textúráját. A gyulladáscsökkentő étrend mellé olyan táplálékkiegészítőket is szedett a Barbie film főszereplője, melyek a bőr egészségét segítik elő.

2. Sensate

Az arckezelések alatt Vico egy Sensate nevű eszközt helyezett Margot Robbie mellkasára. Ez egy innovatív stresszkezelő eszköz, nagyjából akkora, mint egy ember tenyere. Infrahangokat bocsát ki, melyek emberi füllel nem hallhatók, viszont nyugtató hatásúak az idegrendszer számára, segítenek ellazulni.

3. Barbie és a bőrápolás

A kezelések mellé összeállítottak Margot Robbie-nak egy otthoni Barbie bőrápolási rutint is, aki nagyon fegyelmezetten be is tartotta az előírásokat. Antioxidánsokat, C-vitamint tartalmazó szérumot, hámlasztó maszkot használt rendszeresen a Barbie főszereplője. Ha a hormonok hatására  – igen, a Barbie babával ellentétben a valódi nőknél ez bizony belejátszik – pattanások jelentek meg valamelyik színésznő arcán, a szalicilsav és a jég volt a gyors megoldás.

4. Tea

Máriatövis teát is rendszeresen fogyasztott Vico tanácsára Margot Robbie a Barbie forgatása alatt. „A máriatövis serkenti a máj működését – mondta a bőrápolási szakértő. – Amikor megisszuk, azonnal nagy mennyiségű glutation termelődik a májban, ami ragyogóvá teszi a bőrt. De található szilimarin is ebben a gyógynövényben, amit már rengeteg bőrápolási márka használ termékeiben.”

5. Táplálékkiegészítők és probiotikumok a Barbie bőrért

A bőr szépsége sosem csak a külső bőrápolásról szól. A bélflóra egészsége mindennél fontosabb, ha ragyogó bőrt akarunk. A kefir, kecsketej nagyon jót tesz a bélbaktériumoknak, ezen keresztül a bőrünknek is. Margot Robbie nem csak kefírt, hanem fermentált zöldségeket is fogyasztott, hogy tökéletes Barbie bőre legyen a filmben. Az egyik kedvence a savanyú káposzta volt. A táplálékkiegészítők közül C-vitamint és glutatuiont szedett rendszeresen, amik mind a bélflóra, mind a bőr egészségének elengedhetetlenek.

Forrás: British Vogue, fotó: Getty Images